Zoran Grizelj/Vecernji list
Zoran Grizelj/Vecernji list

Bivši igrač Dinama nakon polusezone u Grčkoj stiže u Bosnu i Hercegovinu kao slobodan igrač

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 23.12.21. | 10:30

Dvije je godine bio član Dinama II, prve nogometne korake napravio je u Neretvancu, a u novom klubu dočekat će ga još jedan bivši igrač Dinama koji je za Plave igrao u tri europska ogleda, od kojih je najupamćeniji ostao onaj protiv Ludogoretsa kad je Vida zabio za prolaz u 98. minuti.

Luka Nižić ovog siječnja postaje novi član GOŠK Gabele, trenutno vodeće momčadi Prve lige FBIH.

GOŠK ima velike ambicije osigurati plasman u Premijer ligu BiH, a zasad su na dobrom putu da to i ostvare budući da nakon 15 odigranih prvenstvenih kola imaju devet pobjeda i šest remija. Prvo ime momčadi zasad je Dženan Haračić, a trener kluba je Ivan Bubalo koji je u prošloj sezoni jedan kratak period proveo na klupi hrvatskog drugoligaša Solina.

Inače, član GOŠK-a je i Ivan Peko, nekadašnji igrač Dinama koji je za Plave skupio ukupno 12 nastupa. Peko je igrao u tri europske utakmice, protiv Ludogoretsa, Sheriffa i Maribora. U sva tri ogleda Dinamo je slavio, a posebno je upečatljiva bila pobjeda protiv Bugara kad je Domagoj Vida zabio u osmoj minuti dodanog vremena nakon asistencije Alispahića. Peko je u igru ušao u 72. minuti umjesto Beqiraja.

Nižić je prve nogometne korake napravio u Neretvancu, a nakon jedne sezone u HAŠK-u prelazi u Dinamo gdje je dvije godine bio član druge momčadi. Odradio je i jednu posudbu u Krškom, a klub je napustio u ljeto 2020. godine kad kao slobodan igrač odlazi u BiH. Ovog ljeta odlazi u Grčku, točnije u AO Trikalu, ali nakon svega šest mjeseci odlučio je da bi za njega bilo bolje vratiti se u poznato mu podneblje i okruženje.

21-godišnji veznjak je u Grčkoj upisao osam nastupa i tri asistencije, a u GOŠK stiže kao slobodan igrač.


Tagovi

Luka NižićGOŠK Gabelagrčka nogometna ligaDinamo II

Ostale Vijesti