REUTERS/Pedro Nunes
REUTERS/Pedro Nunes

Bivši hrvatski U-21 reprezentativac opet zabio, Porto imao 89 minuta igrača više i na kraju samo remizirao (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 3min | pon. 28.02.22. | 10:55

U nedjelju smo imali prilike svjedočiti 'najluđoj' utakmici u Portugalu ove sezone u kojoj je moćni Porto imao igrača više praktički cijelu utakmicu nakon što je gostujući branič nakon jedne minute i 32 sekunde!

Vodeća momčad portugalskog prvenstva, Porto, remijem protiv Gil Vicentea otišao je na šest bodova od svojeg prvog pratitelja Sportinga. Porto ove sezone ne zna za poraz u domaćem prvenstvu. Imaju 20 pobjeda i četiri remija., ali iako su uvjerljivi, nemaju ni najbolji napad, ni najbolju obranu lige. Tu je od njih bolja Benfica, i to u obje kategorije, ali oni su dosad skupili 10 bodova manje u prvenstvu te su trenutno na trećem mjestu.

Jučerašnja utakmica Porta trebala je biti 'šetnja u parku'. Iako je Gil Vicente kvalitetna momčad, što se uostalom vidi i po njihovom trenutnom plasmanu (peta momčad portugalskog prvenstva), za njih je sve krenulo nizbrdo praktički prije nego što je krenulo.

Naime, defenzivni veznjak Carvalho je nakon jedne minute i 32 sekunde dobio izravan crveni karton nakon što je u izglednoj situaciji srušio napadača domaćeg sastava.

Crveni karton pogledajte OVDJE

Krenula je opsada Porta, ali Gil Vicente se dobro branio. Čak su uputili tri udarca prema golu domaćina u prvom poluvremenu, uspjeli su se obraniti te su na kraju na 15-minutni predah otišli čiste mreže.

U nastavku, ništa se nije promijenilo. Domaćin je silovito napao, 'terorizirali' 20-godišnjeg Brazilca Andrewa da Silva Venturu na golu Gil Vicentea, ali do pogotka nisu mogli. I onda, u jeku svih tih silnih napada domaćina, uslijedio je šok, jer gosti su poveli.

Igrala se 62. minuta utakmice, Navarro je maestralnim driblingom izbacio cijelu obranu Porta pa hladnokrvno poentirao kraj Dioga Coste.

Pogodak devetke gostiju pogledajte OVDJE

Do tog gola, Dragaom se orila pjesma i podrška, da bi nakon njega do kraja utakmice slušali konstantne zvižduke. Pa čak i kad je Porto zabio, četiri minute kasnije, oduševljenje nije bilo preveliko. Proslavile su tribine, ali već u sljedećem napadu kad domaćin nije uspio doći do vodstva, opet se krenulo sa zvižducima.

Nije domaćin uspio doći do preokreta, gosti su izdržali i obranili se. Ovih 1:1 zapravo ima puno veću vrijednost kad se uzme u obzir da su od prve minute imali igrača manje i da su igrali u zmajevu gnijezdu, a nakon utakmice igrači su shvatili što su napravili te su remi proslavili kao da su slavili rezultatom 0:5.

Inače, Potro je imao 30 udaraca na gol Gil Vicentea, 10 kornera, 10 udaraca je bilo blokirano, imali su skoro duplo više dodavanja od gostiju, a prema nekim statistikama ispada da su imali 75 opasnih napada, a gosti njih 13.

Inače, ove nedjelje odigrana su ukupno četiri prvenstvena ogleda, a jedan od njih bio je onaj Estorila i Boaviste. Gosti su slavili rezultatom 1:3, a jedan od pogodaka zabio je bivši hrvatski U-21 reprezentativac Petar Musa kojem je to bio deveti ligaški pogodak ove sezone.

Sedam igrala zabilo je više pogodaka od Muse, jedan od njih je i Navarro čiji je sjajan pogodak bio dovoljan da se Portu otkinu dva boda, a hrvatski napadač je iza sebe ostvaio igrače kao što su Rafa Silva, Pablo Sarabia, Pedro Goncalves, Marcus Edwards i Roman Jeremčuk.



Tagovi

Petar MusaboavistaPortoGil Vicente

Ostale Vijesti