Ivo Cagalj/PIXSELL
Ivo Cagalj/PIXSELL

Bivši hajdukovac kandidat za klupu Posušja, glavni konkurent mu Mostarac koji ih je uveo u elitu

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 30.12.23. | 19:11

Kao trener vodio je RNK Split, Široki Brijeg, Šerif Tiraspol, nekadašnju Hajdukovu drugu momčad te u posljednjem angažmanu Sarajevo

Hrvatski stručnjak Branko Karačić posve neočekivano smijenjen je s mjesta trenera HŠK Posušja iako se nakon prvog dijela sezone ova momčad nalazi na sredini ljestvice Premijer lige BiH.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

"Sa sada već bivšim trenerom plavo-bijelih je, nakon obavljenog razgovora i analize dosadašnjeg stanja te rezultata, dogovoren raskid suradnje”, priopćeno je u subotu nakon sjednice vodstva Hrvatskog športskog kluba Posušja. Pri tome su se iz uprave zahvalili Branku Karačiću na vođenju prve momčadi.

Karačić je smijenjen u trenutku kada je Posušje sedmoplasirana momčad lige s 20 osvojenih bodova. On je preuzeo voditi Posušje krajem prošle sezone kada je uspio s njom izboriti opstanak u Premijer ligi Bosne i Hercegovine. Iskusni Ivankovčanin, koji je imao uspješnu i karijeru nogometaša, je trenirao brojne momčadi. S klupe je vodio Varaždin, Osijek, Šibenik, Sesvete, Vitez, Široki Brijeg, dok je sa Zrinjskim iz Mostara osvojio i jedan naslov prvaka Bosne i Hercegovine.

Sada se koketira s mogućim nasljednicima. Nakon što je Marijana Budimira na klupi Širokog Brijega zamijenio Osječanin Dino Skender, prema informacijama bosanskohercegovačkih medija, Denis Ćorić, koji je ne tako davno napustio klupu GOŠK-a iz Gabele, mogao bi biti nasljednik Branka Karačića. On je upravo prije GOŠK Gabele vodio Posušje od ljeta 2020. do jeseni 2021. godine. Na klupi je vodio 38 utakmica.

Riječ je o hercegovačkom stručnjaku koji je Posušje prije dvije godine ovaj klub ponovno uveo u Premijer ligu, a nakon nekoliko poraza došlo je do rastanka. Nakon toga je preuzeo GOŠK iz Gabele, također u Prvoj ligi Federacije, te je i s tim klubom izborio plasman u elitni rang.

Kao drugi kandidat o kojem se razmišlja u Posušju je Marko Maksimović koji je svoj posljednji angažman imao u trebinjskom Leotaru, a 2021. godine osvojio je naslov prvaka s Borcem iz Banja Luke. Treće ime je Goran Sablić, trenutno pomoćnik Bore Primorca u Hajdukovoj akademiji. Goran Sablić kao igrač je za Hajduk odigrao 112 službenih utakmica osvojivši jednu titulu prvaka, a upečatljiv trag ostavio je i u Dinamo Kijevu gdje je proveo veći dio karijere. Kao trener vodio je RNK Split, Široki Brijeg, Šerif Tiraspol, nekadašnju Hajdukovu drugu momčad te u posljednjem angažmanu Sarajevo.

(eg)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Branko KaračićPosušjeBiHBiH Premijer liga

Ostale Vijesti