REUTERS/Jennifer Lorenzini
REUTERS/Jennifer Lorenzini

Bivši Dinamovac zabio za slavlje Napolija u Firenci, Vučica ugrizla Empoli (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 03.10.21. | 19:36

Mourinho je srušio rekord, kod kuće je neporažen već 42. utakmicu

Nakon tri utakmice koje su se igrale u 15 sati, bogata nedjelja u Seriji A nastavljena je u 18 sati susretima Fiorentine protiv Napolija te Rome protiv Empolija. I u Firenci i u Rimu od prve je minute zaigrao po jedan bivši igrač Dinama, Amir Rrahmani na stadionu Artemio Franchi, a Petar Stojanović na Olimpicu. Napoli, za koji se u strijelce upisao i Rrahmani, na kraju je slavio rezultatom 2:1, dok je Mourinhova Roma s 2:0 dobila Empoli.

Napolitanci su Fiorentini u goste otputovali kao vodeća momčad ligaške tablice. Pete Viole nisu se dale impresionirati i pred domaćim navijačima dolaze do prednosti u 28. minuti. Momčad u ljubičastim dresovima izvela je korner s lijeve strane, lopta je stigla do Dušana Vlahovića, a srpski napadač dodaje Lucasu Martinezu Quarti, koji sjajnim volejom mijenja rezultat na semaforu.

Pogodak Quarte pogledajte OVDJE.

U 39., već je 1:1. Victor Osimhen sjurio se u protivnički kazneni prostor i jedan ga je od Fiorentininih braniča zaustavio prekršajem za kazneni udarac. Loptu je na bijelu točku namjestio Lorenzo Insigne, čiji pokušaj Bartomiej Dragowski brani, ali na odbijenoj je lopti najbrži Hirving Lozano i poravnava rezultat.

Pogodak Lozana pogledajte OVDJE.

A onda, nakon pet minuta u drugom dijelu, potpuno preokret gostiju. Piotr Zielinski izveo je dovitljiv kazneni udarac s nekih 25 metara. Bolje nije mogao ubaciti, jer pred drugu stativu utrčao i glavom pogodio suprotni kut poljskog čuvara mreže.

Pogodak Rrahmanija pogledajte OVDJE.

Roma Josea Mourinha bez većih je prepreka kod kuće dobila Empoli. U vodstvu su od 42. minute, kada je lopta u dva poteza stigla do Lorenza Pellegrinija. Rimski broj sedam nije uputio najjači udarac, ali je bio dovoljan za vodstvo njegove ekipe.

Pogodak Pellegrinija pogledajte OVDJE.

Konačnih 2:0 u 48. minuti postavlja Henrik Mkhitaryan, a za gol može zahvaliti engleskom napadaču Tammyju Abrahamu, koji je lukavo ukrao loptu od neopreznih domaćina i pogodio gredu, a sve se odbilo do Armenca koji postiže drugi gol u novoj sezoni.

Pogodak Armenca pogledajte OVDJE.

Mourinho je time ostao neporažen u 42. utakmici kod kuće zaredom i postao prvi trener kojemu je to u Italiji uspjelo još od sezone 1994./95.

Serie A, 7. kolo:

01.10. Cagliari - Venezia 1:1

02.10. Salernitana - Genoa 1:0

02.10. Torino - Juventus 0:1

02.10. Sassuolo - Inter 3:1

03.10. Bologna - Lazio 3:0

03.10. Sampdorida - Udinese 3:3

03.10. Verona - Spezia 4:0

03.10. Roma - Empoli 2:0

03.10. Fiorentina - Napoli 1:2

03.10. Atalanta - Milan, 20:45



Tagovi

ItalijaSerie AEmpoliRomaNapoliFiorentina

Ostale Vijesti