REUTERS/Alessandro Garofalo
REUTERS/Alessandro Garofalo

Tudorov masterclass: Verona izdominirala Speziju od prve do zadnje minute (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 03.10.21. | 16:48

Nastavlja se 7. Kolo Serie A

Nakon velikog iznenađenja u Bologni gdje je Siniša Mihajlović očitao nogometnu lekciju Sarrijevom Laziju slavivši s 3:0, nastavila se akcija na popularnoj “čizmi”.

Nama najzanimljiviji dvoboj je bio okršaj Verone našeg Igora Tudora i Spezije koja danas nije mogla računati na Martina Erlića koji je i dalje ozljeđen. Verona je slavila s visokih 4:0, a da stvari budu zanimljivije, u igru uopće nije ulazio Nikola Kalinić.

Krenulo je uobičajeno. Verona je, otkako je Tudor preuzeo klupu, postala momčad prvog poluvremena, dominantna sila koja ne može držati korak s Tudorovim idejama svih devedest minuta. Danas je blitzkrieg bio pozamašan. Domaće je u vodstvo doveo Simeone već u čevrtoj minuti, na 2:0 je povisio Faraoni deset minuta kasnije, a točku na i Spezijinim šansama je postavio Caprari koju minutu prije odmora.

Obrambeni blok gostiju je predaleko stajao od Veroninih napadača, pa nije ni čudo da je Caprari imao voliko puno prostora za predivan pogodak prije odlaska na odmor. Pronađite ga OVDJE.

Drugi dio utakmice, vjerojatno zbog tog trećeg pogotka koji je u potpunosti ugasio ambicije gostiju, protekao bez većih uzbuđenja. Verona je kontrolirala susret, dopustila je Speziji malo ili ništa inicijative u igri prema naprijed, pa su mirno i bez stressa priveli utakmicu kraju. Da je pobjeda sigurna, pobrinuo se Bessa zakucavši četvrti pogodak na krajnje i konačno slavlje Igora Tudora čija Verona izgleda kao ozbilja ekipa odlaskom Eusebija Di Francesca.

Moramo spomenuti i dramu koja se odvijala u Genoi. Sampdoria je ugostila Udinese u utakmici za koju je malo tko očekivao veću razinu nogometnih atrakcija, pošto se radi o relativno limitiranim ekipama Serie A. Na kraju su se oba tima raspištoljila i priredila 3:3 remi uz pravi triler.

Bilo je tu svega, od autogola, do VAR provjere za izjednačenje nekoliko minuta prije kraja. Sjajna utakmica za prave sladokusce koji su bez obzira na sva uzbuđenja na travnjacima diljem Europe, ispratili ovaj mali dijamant sedmog kola Serie A.

Serie A, 7. kolo:

01.10. Cagliari - Venezia 1:1

02.10. Salernitana - Genoa 1:0

02.10. Torino - Juventus 0:1

02.10. Sassuolo - Inter 3:1

03.10. Bologna - Lazio 3:0

03.10. Sampdorida - Udinese, 15:00

03.10. Verona - Spezia, 15:00

03.10. Roma - Empoli, 18:00

03.10. Fiorentina - Napoli, 18:00

03.10. Atalanta - Milan, 20:45





Tagovi

Hellas VeronaIgor TudorSpeziaSerie A

Ostale Vijesti