REUTERS/Sergey Pivovarov
REUTERS/Sergey Pivovarov

Bivši dinamovac zabio u pobjedi Tomasovog Šerifa, Real Sociedad srušio United, Lazio deklasirao Feyenoord

Vrijeme Čitanja: 4min | čet. 08.09.22. | 23:01

Završene su sve utakmice Europske lige

U kasnijim susretima Europske lige, najzanimljiviji je par na papiru sigurno bio Manchester United i Real Sociedad, ali to nije bilo tako.

Ispostavilo se da će susret Ferencvarosa i Trabzonspora pokazati spektakl i to u kratkom roku. Mađari su slavili 3:2. Već u 5. minuti Tokmac Chol Nguen se sjajno snašao unutar šestnaesterca i poslao loptu u mrežu za vodstvo domaćina. U 16. minuti novo uzbuđenje, ali ne gol, nego crveni karton. Zaradio ga je Eldar Ćivić nakon što je ružno startao Jensa Strygera Larsena koji je ostao ležati na travnjaku. Sucu je trebalo dvije minute da donese odluku o isključenju, a napravio je to tek nakon konzultacije s VAR sobom pa je prvoplasirana mađarska momčad ostala s igračem manje. Nije ih to spriječilo da povećaju svoju prednost. U 29. minuti Adama Traore je primio loptu u šesnaestercu i bez problema poslao loptu u mrežu po sredini gola, a gol je potvrđen i nakon provjere u VAR sobi. Nadu je gostima ulio Maximiliano Gomez koji je primio loptu unutar šestnaesterca. Brzo je reagirao i bez problema spremio loptu u mrežu. Do kraja prvog dijela, domaći je sastav još jednom zabio. Tokmac Chol Nguen jebio precizan s bijele točke nakon što je igrao rukom u šesnaestercu Vitor Hugo.

Umut Bozok je u 71. smanjio prednost predivnim golom iz voleja. Yusuf Yazici potpuno je šokirao domaći sastav u 87. minuti kada je utrpao u mrežu odbijanac, ali je VAR odlučio da nema gola. Ostalo je 3:2 za Ferencvaros.

Šerif Stjepana Tomasa svladao je ciparsku Omoniu 3:0. Moldavski je sastav poveo već u 2. minuti.  Rasheed Ibrahim Akanbi je sjajno zabio nakon što mu je loptu dodao Maksym Koval. U 53. minuti VAR soba je odlučila da su gosti zaslužili i penal, a njega je realizirao nekadašnji dinamovac, Iyayi Atiemwen. Ubrzo je zaradio i žuti karton provocirajući publiku koja je zviždala nakon njegovog gola. Zdušno ga je proslavio iako je prošle godine pola sezone proveo upravo noseći dres Omonije. Pobunile su se i klupe, a ubrzo su nastali i veći neredi. Utakmica je prekinuta gotovo 10 minuta, ali se situacija smirila i susret je nastavljen. Mouhamed Diop je u 76. minuti povećao prednost Šerifa na 3:0, a iako je u 84. 'pao' autogol za 3:1, poništio ga je VAR jer mu je prethodilo zaleđe.

Manchester United kiksao je na Old Traffordu protiv Real Sociedada. 1:0 U prvom je dijelu VAR poništio gol Cristianu Ronaldu, a to je bila praktički jedina dobra prilika u tom dijelu susreta. U nastavku su gosti već u 57. tražili penal nakon igranja rukom u šesnaestercu jednog od domaćih igrača. Sudac je prvo pokazao da se igra dalje, ali je onda promijenio svoje mišljenje.  Brais Mendez je zabio penal, a domaći sastav ostao potpuno šokiran.

Freiburg i Qarabag odigrali su 2:1. Prvi gol zabio je Vincenzo Grifo s bijele točke u 7. minuti susreta, a u 15. su domaćini povisili na 2:0 preko Ritsu Doana. Marko Vešović je smanjio njihovu prednost u 39. minuti na 2:1. Ozobić je ostao na klupi Qarabaga.

Lazio je napunio Feyenoord u prvom poluvremenu s tri komada, a do kraja je bilo 4:2. Zabili su redom u prvih 45 minuta: Alberto (4.), Anderson (15.) i Vecino (28.). U nastavku su domaćini preko Vecina dodali i četvrti gol, ali su se onda malo opustili pa je za goste dva puta zabio Gimenez. Toma Bašić ušao je u 70. minuti umjesto Alberta.

Nantes je poveo protiv Olympiacosa golom Mostafe Mohameda u 32. minuti, ali u 50. su autogolom Samuela Moutoussamyja izjednačili rezultat na semaforu. Domaćini su ipak uspjeli doći do prednosti u sučevoj nadoknadi. Guessand je zabio za konačnih 2:1. Šime Vrsaljko nije bio u zapisniku za ovaj susret zbog ozljede mišića.

Sturm Graz je pobijedio Midtjylland 1:0. Strijelac je bio Emegha u osmoj minuti.

Monaco je bio bolji od Crvene zvezde 1:0 na Marakani. Breel Embolo je realizirao penal u 74. minuti. Činilo se da će dobiti još jedan u samoj završnici susreta nakon faula Aleksandra Dragovića u kaznenom prostoru, ali na kraju ništa od toga. VAR je odlučio da nema penala, ostalo je 1:0 za Monaco.

Europska liga

četvrtak, 8. rujna

Od 18:45 igraju:

Skupina A

Zürich - Arsenal 1:2

PSV - Bodo/Glimt 1:1


Skupina B

AEK Larnaca - Rennes 1:2

Fenerbahce - Dinamo Kijev 2:1


Skupina C

HJK - Betis 0:2

Ludogorec - AS Roma 2:1


Skupina D

Malmo FF - Braga 0:2

Union Berlin - Royale Union SG 0:1

 


Od 21 sat igraju:

Skupina E

Manchester Utd. - Real Sociedad 0:1

Omonia - Šerif 0:3


Skupina F

Lazio - Feyenoord 4:2

Sturm Graz - Midtjylland 1:0


Skupine G

Nantes - Olympiacos    2:1

Freiburg - Qarabag           2:1


Skupina H

Crvena zvezda - Monaco 0:1

Ferencvaros - Trabzonspor 3:2



Tagovi

Europska ligaŠime VrsaljkoStjepan TomasLazioQarabagOlympiacos

Ostale Vijesti