Ivan Šunjić (u sredini) na putu je za Berlin  Press Association
Ivan Šunjić (u sredini) na putu je za Berlin Press Association

Bivši dinamovac iz Engleske stigao u Berlin, uskoro potpisuje za Herthu, zaradit će i Dinamo!?

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 05.07.22. | 11:51

Ivan Šunjić bi se nakon tri godine prosječnosti u Championshipu, gdje je već bio zaboravljen, u Bundesligi mogao vratiti u fokus, možda zaintrigirati i izbornika. Berlinski klub nakon Uremovića dovodi i drugog Hrvata

Ivan Šunjić pred potpisom je za berlinsku Herthu! Tako kažu njemački mediji, točnije Bild, koji tvrdi da je hrvatski nogometaš već stigao u Berlin, gdje će obaviti liječničke preglede i potpisati za klub iz Bundeslige!

Ivan Šunjić iz Dinama je prije tri godine otišao u Birmingham City za osam milijuna eura, pristao je otići u klub iz Championshipa, nadajući se da će to biti samo prva stepenica prema Premiershipu. Međutim, Šunjić je ostao tri godine u Birminghamu, koji se nikako nije uspio uključiti u borbu za vrh, pomirio se s prosječnošću i životom na začelju, a time je i Šunjić ispao iz fokusa. Slovio je kao budući reprezentativac, no, u Birminghamu je postao zaboravljen, iako je igrao uglavnom standardno.

Već od prošle godine krenule su glasine da ga klub želi prodati, ne zato što je loš, već zato što je jedan od najskupljih igrača Birminghama, a klub očito nema ambicije i financije za jači iskorak, ali, tada nije otišao, kao ni na zimu, kad se spominjao interes iz Španjolske. Ostao je do kraja sezone, a sad je, čini se, vrlo blizu promjene kluba i zemlje.

Šunjiću ugovor s Birminghamom istječe 2024. godine, zasad se ne spominje visina odštete, ali, ako je doista već u Berlinu na liječničkom, onda je posao vrlo blizu zaključenja. Fredi Bobič, sportski direktor Herthe, nakon ostanka u Bundesligi u doigravanju krenuo je u obnovu Hertniha kadra, a nakon Filipa Uremovića na pragu je dovođenja još jednog Hrvata. Ivan Šunjić dolaskom u Bundesligu sigurno bi opet skrenuo pažnju na sebe, možda bi se u dogledno vrijeme opet mogao vratiti i u izbornikov fokus.

Inače, na tom bi poslu mogao zaraditi i Dinamo, Modri imaju pravo na 30 posto od razlike transfera. No, zasad ne znamo kolika je svota u pitanju, stoga niti koliko bi moglo kapnuti u Dinamovu blagajnu.


Tagovi

Ivan ŠunjićBundesligaChampionship

Ostale Vijesti