Valentin Velikov bio je dio stručnog stožera GNK Dinamo
Valentin Velikov bio je dio stručnog stožera GNK Dinamo

Bivši Dinamov doktor spašavao Eriksena

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 15.06.21. | 09:29

Valentin Velikov našao se u blizini bespomoćnog danskog nogometaša na Parken stadionu u Danskoj

Potresne scene oživljavanja Christiana Eriksena u subotu zaustavili su nogometni svijet. Valjda ne postoji čovjek koji nije imao knedlu u grlu gledajući bespomoćnog Eriksena kojeg liječnici pokušavaju vratiti u život na travnjaku Parken stadiona.

A u skupini liječnika koji su pružili prvu pomoć danskom nogometašu ugledali smo poznato lice. Bugarski liječnik Valentin Velikov bio je dio stožera GNK Dinama tijekom mandata Ivajla Peteva na klupi hrvatskog prvaka.

Od rujna 2016. do ljeta sljedeće godine Velikov je bio u liječničkoj službi Dinama. Kasnije je radio za Levski iz Sofije a trenutno je na poziciji šefa liječničke službe Ludogoreca.

Velikov je osoba od punog povjerenja Ivajla Peteva, staložen lik vedrog karaktera kojeg se sjećamo kako se nije odvajao od malenog nesesera punog medikamenata. O njemu u Dinamu imaju isključivo riječi hvale.

Tijekom svog boravka u Zagrebu nije imao licencu da sjedi na klupi hrvatskog prvaka, ali je potpuno ravnopravno sudjelovao u svim liječničkim procesima u Dinamu. Njegovo mišljenje i iskustvo bilo je na cijeni a posebno ta njegova dobroćudna narav.

Paralelno s klupskom karijerom, Velikov je gradio i onu u UEFA-i. Profilirao se kao liječnik zadužen za doping kontrolu i u tom je statusu bio na Parken stadionu. Iako nije nužno trebao biti na travnjaku, odmah je otrčao do nesretnog Erkisena i pomogao koliko je to bilo moguće u tom trenutku.

Pokušali smo kontaktirati Velikova ali nije bio raspoložen za izjave.


Tagovi

EUROChristian Eriksen

Ostale Vijesti