REUTERS/Jennifer Lorenzini
REUTERS/Jennifer Lorenzini

Bivšeg prvog topnika HNL-a žele na Siciliji i Sardiniji, a za tri dana postaje slobodan igrač

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 28.06.22. | 15:02

Iz reprezentacije je izbačen, a lani je postigao tek jedan ligaški pogodak.

Ilija Nestorovski se u hrvatskom nogometu zadržao tri godine. Prvo je dvije godine igrao u 2. HNL, gdje je ukupno u 57 nastupa postigao 44 pogotka, da bi onda u svojoj prvoj sezoni u 1. HNL u 33 nastupa skupio čak 25 pogodaka čime je sezonu 15./16. okončao kao prvi strijelac lige. Nestorovski je tako, igrajući za Diva iz predgrađa, ukupno skupio 96 nastupa i 71 pogodak, a iako su ga mnogi očekivali u ponajboljih hrvatskim klubovima, on se na kraju odlučio prihvatiti zov tadašnjeg talijanskog prvoligaša Palerma koji je za njega izdvojio 500 tisuća eura.

Narednih šest godina Nestorovski je proveo na Čizmi. Prvo je tri godine igrao za Palermo, dok je posljednje tri član Udinesea. No, njegova avantura u Udinama stigla je do završetka, jer iz kluba su odlučili kako mu neće aktivirati opciju iz ugovora kako bi ga još jednu sezonu učinili njihovim igračem.

Naravno, Nestorovskom telefon nije prestajao zvoniti. Najviše poziva dobiva iz Italije, navodno se pojavio interes i iz hrvatske, baš kao i s Bliskog istoka. No, njega ništa izuzev Italije ne zanima, s tim da mu problem ne predstavlja ni činjenica što najviše poziva sa Čizme dobiva od drugoligaša.

Izgleda kako mu život na otoku odgovara. Na Siciliji je bio tri godine, a sad bi prema svemu sudeći mogao osjetiti čari Sardinije. Naime, u moru zainteresiranih klubova izgleda kako najozbiljniji interes Cagliarija, novog člana Serie B koji se ekspresno želi vratiti u Serie A. Budući da je Verona i službeno otkupila Giovannija Simeonea za 12 milijuna eura (prošlu sezonu je bio na posudbi), Cagliariju će za ostvarenje želja trebati novi napadač...

Gianluca di Marzio javlja kako je Cagliari spremio ponudu, a zanimljivo je kako se oni za makedonskog napadača moraju boriti s – Palermom! Naime, makedonski mediji su prije 10-ak dana izvijestili kako bi Nestorovski ponovno mogao na sebe navući rozi dres, ali budući da posljednjih tjedan dana nije bilo nikakvih konkretnih novosti po tom pitanju, pretpostavka je da od njegovog povratka na Siciliju neće biti ništa.

Cagliari se tako promeće u lidera u utrci za Nestorovskim, s tim da novi član Serie B, uz nemilosrdnog Makedonca, želi i Rumunja Puscasa.

Još tri dana Ilija Nestorovski formalno je igrač Udinesea, nakon čega kreće 'fajt'. Dogodine nas očekuje Derby della Isole u Serie B, a na kojoj će se stani naći 32-godišnji napadač, tek treba vidjeti.


Tagovi

Ilija NestorovskiPalermoCagliariSerie Bnogometni transferitransferi

Ostale Vijesti