Davor Javorovic/PIXSELL
Davor Javorovic/PIXSELL

Bivša desetka Osijeka briljira u Indiji: Unatoč dva lijepa gola, hrvatska kolonija pala na posljednje mjesto (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 3min | sri. 08.12.21. | 09:34

Nakon pet kola imaju dva boda.

Ovog ljeta tri hrvatska igrača pojačala su indijski klub East Bengal. Australski Hrvat Tomislav Mrčela u karijeri je igrao za Split, Jadran, Primorac, Imotski, Mosor, Hrvatski dragovoljac i Lokomotivu prije nego što se odlučio na odlazak na Daleki Istok. Nakon epizoda u Južnoj Koreji i rodnoj Australiji, ove godine završio je u Indiji.

U rujnu mu se East Bengalu priključio Franjo Prce, stoper koji je karijeru počeo u Hajduku, no već s 18 godina prešao je u Lazio koji ga je, pak, posuđivao u Salernitanu, Bresciju, Istru 1961, da bi 2018. prešao u Omoniju iz Nicosije, kasnije je igrao u Karpatyju, a 2019. se vratio u Hrvatsku. Sezonu 2019/20 odigrao je za Varaždin, a prošlu je bio član Slaven Belupa.

Posljednji Hrvat koji se priključio East Bengalu je Splićanin Antonio Perošević koji je prošao cijeli omladinski pogon Osijeka, u Gradskom vrtu zadržao se šest godina, nosio je 'desetku' i ukupno zabio 37 pogodaka u 138 nastupa za Bijelo plave. Na ljeto 2017. prešao je u Puškaš akademiju, iza njega je i epizoda u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, a posljednji klub za koji je igrao prije odlaska u Indiju je mađarski Ujpešt.

Hrvatska kolonija otvorila je Indijsku Super Ligu remijem protiv Jamshedpura. Tri Hrvata krenula su u udarnih 11, a u 17. minuti East Bengal stigao je do vodstva nakon pogotka Prce na asistenciju Peroševiša!

Činilo se kao start iz snova, no gosti su na kraju izvukli bod, a u iduća dva kola East Bengal izgubio je s 0:3 od ATK Mohuna i 4:6 od Odishe! Trener Manolo Diaz preselio je Prcu i Peroševića za klubu za iduću utakmicu protiv Chennaiyina koja je završila bez pogodaka, no u jučerašnjem dvoboju protiv Goe, sva tri Hrvata ponovno su krenula u početnoj postavi.

Gosti su poveli u 14. fantastičnim pogotkom Alberza Noguere (VIDEO), a onda se ukazala bivša 'desetka' Osijeka. U 26. minuti Perošević je opalio s 20 metara i od stative neobranjivo pogodio za 1:1. Pogodak Peroševića pogledajte OVDJE.

Ubrzo je Goa ponovno stigla u vodstvo, a za 2:2 zabio je bivši igrač Maribora Amir Dervišević. Ipak, Goa je na odmor otišla s prednosti nakon autogola - Peroševića.

29-godišnji napadač iskupio se u 59. svojim drugim pogotkom na utakmici, no Goa je do 4:3 pobjede stigla u 79. drugim pogotkom Noguere za bijeg sa začelja ljestvice

Perošević je na kraju odigrao 90 minuta, zabio dva gola i jedan autogol. Svih 90 minuta odigrao je i Prce, a Mrčela je zamijenjen na poluvremenu.

"Jako sam razočaran s rezultatom. Dali smo sve od sebe, nije bilo ni sreće. Ne mislim da su bolja momčad od nas, ali ovo je nogomet. Dva gola mi ne znače ništa jer smo zadnji na ljestvici. Moramo nastaviti raditi i upisati tri boda u idućoj utakmici. Moral nije na najboljoj razini, no vjerujem da ćemo se dignuti do iduće utakmice", rekao je nakon dvoboja Perošević.

Hrvatska kolonija u East Bengalu nakon pet kola drži začelje prvenstva s dva osvojena boda i čak 14 primljenih pogodaka. U idućem kolu 12. prosinca na domaćem terenu dočekuju Keralu Blasters.



Tagovi

Antonio PeroševićTomislav MrčelaFranjo PrceIndija

Ostale Vijesti