Reuters
Reuters

Biukova tržiša vrijednost narasla za 1.5 milijuna eura po dolasku u LAFC

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 01.04.23. | 13:39

Aktualni U21 reprezentativac je u dresu novog kluba dosad upisao šest nastupa i jedan pogodak.

Pretposljednjeg dana 2022. godine iz Splita je stigla neočekivana vijest – Stipe Biuk prodan je LAFC-u u transferu vrijednom osam milijuna eura, s tim da su Bijeli zadržali pravo na 20 posto od sljedeće prodaje. Iako su mišljenja podijeljena, dojam je da su u Hajduku napravili dobar posao od kojeg se mogu okoristiti i u budućnosti.

Biuk je po odlasku u SAD prve dojmove već ispričao za Germanijak, a kako je sezona u MLS-u nedavno krenula, on je sada u potpunosti fokusiran za zelene travnjake. Dosad je u dresu LAFC-a upisao šest nastupa, pogodak je postigao u 4:0 pobjedi protiv New Englanda, a njegove zadovoljavajuće predstave na ‘preko bare’ honorirao je i TM gdje mu se povećala tržišna vrijednost. Biuk je put SAD-a otišao kao igrač od pet milijuna eura, dok njegova tržišna vrijednost, od jučer, iznosi 6.5 milijuna eura.

Njegovu momčad u noći sa subote na nedjelju očekuje prvenstveni ogled protiv Colorada koji je trenutno na posljednjem mjestu Zapadne konferencije. Biuk je u šest dosadašnjih utakmica tri puta bio starter, tri je puta u igru ulazio s klupe, ali njegove predstave u svakom slučaju zadovoljile američke novinare koji se nisu libili pohvaliti ga za ono što je pokazao u svojim prvim nastupima za LAFC.

Iako nije bio s U21 reprezentacijom na posljednjem okupljanju, izbornik Bišćan u njemu vidi veliku snagu za nadolazeći EURO U21 koji se igra u lipnju ove godine.



Tagovi

Stipe BiukLAFCTransfermarktMLS

Ostale Vijesti