Marko Jurinec/PIXSELL
Marko Jurinec/PIXSELL

Bišćana bod nije oduševio, Marin najavljuje pobjedu protiv Finaca

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 25.03.22. | 21:05

Izbornik otkriva i promjenu načina igre u idućoj utakmici

Ipak je stao savršeni niz Igora Bišćana i osjetilo se nakon utakmice da je izbornik hrvatske U21 selekcije pomalo razočaran neriješenim ishodom protiv Austrijanaca u Varaždinu. Sama utakmica se neće pamtiti po nekoj lepršavoj i atraktivnoj igri – sve važnije stvari su se odvijale na centru igrališta, a prilike su stizale na kapaljku. No, kako će to podvući i izbornik Bišćan, bod je s obzirom na crveni karton, na kraju i pozitivna stvar.

“Tvrdo i žilavo, dosta organizirano s jedne i druge strane. Momčadi su došle s jasnim planom. Austrija je pokazala da je prava momčad. Sredinom drugog poluvremena kada se činilo da smo se nametnuli da stvorimo još koju šansu i da je gol blizu, dogodio nam se crveni karton i na kraju smo morali i čuvati taj rezultat. Rezultat nije najpopularniji, ali smo se s tim bodom stavili u ne toliko lošu poziciju. Austrija je ostala u igri što znači da će u idućoj utakmici biti motivirana da pobijedi Norvešku, dok mi imamo na domaćem terenu Finsku i vjerujem da smo u stanju to pobijediti. Onda bi nakon osam utakmica imali dobru situaciju. Sve u svemu nismo najzadovoljniji jer nismo pobijedili“.

Nahvalio je Bišćan i svoje igrače, osobito obrambenu odgovornost.

„Čestitke dečkima, Austrija nam nije stvorila ozbiljniju šansu. Pokazali smo puno karaktera, ozbiljnosti i kvalitete u određenim stvarima u igri i zadovoljan sam bodom“.

U utorak mladim Hrvatima slijedi novi ispit, protiv Finaca.

„Teško je procijeniti na koji način će igrati i kako će se postaviti. Oni su rasterećeni rezultatom i otvoreniji za igru, a i mi ćemo biti drugačije postavljeni i trebala bi to biti zanimljiva utakmica. Finska je dobra momčad, ne smijemo se ni malo opustiti. Tamo smo se uvjerili da su kvalitetni, ali mi smo pokazali da znamo biti čvrsti i tvrdi, da smo u stanju odigrati jednu utakmicu kada stvari nisu najbajnije. Prilagodili smo se nismo jurili i na kraju dobili barem nešto“.  

Na sličnom tragu je bio i Antonio Marin.

„Čvrsta utakmica, dvije najbolje momčadi u grupi su se taktički nadmetale i msilim da smo zaslužili tri boda“, komentirao je Marin, pa se osvrnuo i na iduću utakmicu.

„Na poluvremenu nam je izbornik rekao da budemo čvrsti iza i da probamo zabiti gol. Ništa, sada imamo malo odmora pa idemo uzeti sva tri boda protiv Finske“.

 



Tagovi

Hrvatska U21Igor BišćanAntonio Marin

Ostale Vijesti