Marko Jurinec/PIXSELL
Marko Jurinec/PIXSELL

Austrijanci zaustavili sjajan niz Igora Bišćana

Vrijeme Čitanja: 3min | pet. 25.03.22. | 19:41

Hrvatska U-21 reprezentacija prekinula je sjajan kvalifikacijski niz od šest pobjeda nakon što su u Varaždinu remizirali s Austrijom u dvoboju bez golova.

Mlada reprezentacija Hrvatska naletjela je na tvrd orah u Varaždinu. U dosta slaboj utakmici koja je tek na kraju dobila na tempu i prilikama, nula bez golova je zapravo i najpravedniji rezultat ogleda s Austrijom. Prava šteta za našu reprezentaciju jer je ovime prekinula sjajan niz od šest kvalifikacijskih pobjeda.


Igor Bišćan poslao je na travnjak formaciju 3-5-2 u kojoj su zadnju liniju činila dva Šutala dok se između njih smjestio Vušković. Bekovi su bili Stanišić i Franjić a zanimljivo da je u špici pored Roka Šimića priliku dobio Antonio Marin.

Uvodne minute ponudile su nešto aktivniju igru gostiju koji su motiv zasigurno pronašli u prvoj utakmici u kojoj je Hrvatska pobijedila 3-1. No, bilo je to bez konkretnog učinka, zapravo potpuno bezopasno.

Za prvo uzbuđenje pobrinuo se Dinamov dvojac Šutalo - Franjić. Prvi je izbacio suigrača u priliku, međutim Schmid ruši Franjića. Slobodni udarac izveo Stanišić, s kontra strane pred peterac loptu je vratio Marin da bi prvi udarac u okvir upisao Josip Šutalo. No, bio je to lak plijen za vratara Hedla.

Kada smo kod vratara, Bišćan je u vatru gurnuo Dominika Kotarskog, priliku na klupi vrebao je Nikola Čavlina dok je suigrače s tribina bodrio Renato Josipović. U zapisniku nije bilo niti Stipe Biuka koji je, kako smo saznali, izostao zbog temperature i za utakmicu s Finskom koja se igra u Varaždinu u utorak.

Uglavnom, kakvom smo poluvremenu svjedočili u Varaždinu najbolje sugerira činjenica da su igrači na odmor otišli praćeni zvižducima. Rekao bi jedan naš prvoligaški trener da su igrali oni koji ne mogu protiv onih koji ne žele.

Nešto aktivniji ulazak mladih Hrvata u nastavak i pokušaj Vuškovića iz slobodnog udarca zagrijao je dlanove publike u Varaždinu koja je oštro protestirala nakon što je sudac iz Latvije ostao nijem na jedno rušenje Marina u gostujućem kaznenom prostoru, ali ponovljena snimka pokazala je kako je sudac bio u pravu.

Prijetili su i gosti iz Austrije, ponajviše preko Adamua koji je imao najbolju priliku za vodstvo u 62. minuti ali se spetljao ispred Kotarskog. Malo kasnije je nered pred našim vratima napravio Schmid. Mario Vušković, unatoč stoperskoj poziciji, prometnuo se u našeg najopasnijeg igrača. Najbolju priliku propustio je u 68. minuti nakon što mu je Šimić spustio loptu. Međutim, vratar Hedl izbija loptu u udarac iz kuta.

Izbornik Bišćan prvu izmjenu je napravio zamijenivši prilično aktivnog Marina koji se ispuhao kako je vrijeme odmicalo s Martinom Baturinom.

Ulazak u posljednju fazu utakmice donio je uzbuđenje. Dvije poluprilike su propustili domaćini koji su najbliže vodstvu i pobjedi bili u 80. minuti kada je Baturina donio loptu u kazneni prostor Austrije, Šimić odložio loptu za Palaversu koji snažno pogađa gredu.

I onda je Hrvatska ostala s igračem manje nakon što je Kačavenda zaradio drugi žuti karton zbog opasne igre. Međutim, do kraja utakmice rezultat se nije mijenjao. Hrvatska će slab dojam pokušati popraviti u utorak u utakmici s vršnjacima iz Finske.

Tekstualni prijenos pogledajte OVDJE.

Hrvatska - Austrija 0-0

Gradski stadion Varaždin

Sudac: Manfredas Lukjancukas (Litva)

Žuti kartoni: Marin, Kačavenda, Palaversa (Hrvatska); Zimmermann, Klarer (Austrija)

Crveni karton: Kačavenda (Hrvatska - drugi žuti)

Hrvatska (3-5-2); Kotarski - J. Šutalo, Vušković, B. Šutalo - Stanišić, Sučić, Palaversa (od 90. Soldo), Kačavenda, Franjić - Šimić, Marin (od 70. Baturina)

Austrija (4-2-3-1): Hedl - Prass, Moormann, Afferngruber, Klarer - Braunoder, Taferner (od 87. Demaku) - Wimmer, Schmid, Zimmermann (od 79. Saračević) - Adamu


Tagovi

austrijska U-21 nogometna reprezentacijaHrvatskaIgor Bišćan

Ostale Vijesti