Milan Šabić/Pixsell
Milan Šabić/Pixsell

Bišćan u 'generalki' potvrđuje prvih 11 za Superkup, mladi talent odlazi u novu Dinamovu filijalu!?

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 07.07.23. | 09:23

Dinamo danas završava pripreme u Sloveniji utakmicom protiv praške Sparte (16 sati)

Dinamo će u petak zatvoriti slovenski dio priprema, zadnjih osam dana Modri će se za utakmicu Superkupa protiv Hajduka pripremati u Zagrebu. Igor Bišćan trebao bi danas dobiti potvrdu startne postave za tu utakmicu. Prema onome što smo vidjeli na ovim pripremama, Dinamo će u Superkupu istrčati u sastavu: Livaković - Ristovski, J.Šutalo, Perić, Ljubičić - Mišić, Sučić - Špikić, Baturina, Ivanušec - Petković. Naravno, pod uvjetom da svi igrači ostanu u Maksimiru, da u idućih tjedan dana nitko ne napravi transfer.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Iako rezultat na pripremama nije najvažniji, jasno je da bi Igor Bišćan volio da njegova momčad okonča ovaj period pobjedom, to je uvijek dobro za samopouzdanje uoči početka sezone. Očekujemo, dakle, ozbiljan Dinamo, nešto više minuta za Boška Šutala, koji se napokon vratio poslije teške ozljede, a Baturina, Bulat i Perković, koji su se tek neki dan priključili momčadi, trebali bi odigrati svoje prve minute na pripremama.

Inače, dosta se zadnjih dana pisalo i pričalo o Marku Brkljači. Veliki Dinamov talent, koji je prije godinu dana pompozno došao iz Hajduka, trenira u Zagrebu u društvu igrača na koje Igor Bišćan trenutno ne računa. Međutim, nije, kako su neki zaključili, Brkljača definitivno otpisan u Maksimiru, nije dosad bilo razgovora ni o kakvom raskidu ugovora, Brkljača bi trebao otići na posudbu. Kao nova, moguća destinacija spominje se slovenski prvoligaš Aluminij Kidričevo, a taj bi 'deal', pak, mogao biti dio šire priče. Naime, u Maksimiru se ozbiljno razmišlja da upravo Aluminij postane nova Dinamova filijala, kao što je to, primjerice, Radomlje Hajduku. Dinamo i Aluminij već razgovoraju o toj ideji, a hoće li se ona i ostvariti, vidjet ćemo.

Na posudbu će u Sloveniju nakon priprema i Jakov Gurlica. On neće u Aluminij, već u ljubljanski Bravo, jer ta je suradnja već ranije dogovorena. Trebao je ići i prije početka priprema, ali na kraju je Bišćan odlučio voditi ga u Sloveniju pa je odradio kompletne pripreme s Modrima.

Luka Lukanić, još jedan mladić koji je trenirao s prvom momčadi u Sloveniji, također će na posudbu, u njegovu slučaju spominje se Prva NL, u igri su, navodno, Šibenik i Sesvete. Luka Vrbančić, koji je najmlađi od svih, tek je prije dva dana postao punoljetan, odigrat će, izvjesno, još jednu sezonu u juniorima i, bude li prilike i potrebe, priključivati se prvoj momčadi.



Tagovi

Marko BrkljačaIgor BišćanGNK DinamoAluminij KidričevopripremeLjetni prijelazni rok 2023

Ostale Vijesti