Goran Stanzl/PIXSELL
Goran Stanzl/PIXSELL

Bišćan: "Ovo je realnost. Puno se priča o pojačanjima, malo se realiziralo. Borimo se s onim što imamo"

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 15.08.23. | 23:07

Trener Dinama nije skrivao razočarenje nakon što su "modri" poraženi od AEK-a, ali je i poslao jasnu poruku Upravi kluba

Igor Bišćan bio je vidljivo razočaran nakon utakmice koju je Dinamo imao pod kontrolom sat vremena. Dinamo je prema njegovom mišljenju bio dobar, ali nije iskoristio taj trenutak da privede utakmicu kraju na način na koji su se svi u Maksimiru nadali.

“Ovako, ispao je težak poraz i sudar s realnošću. Igrali smo sat vremena odličan nogomet, energičan i dinamičan. Kvaliteta je padala i na kraju smo izgubili utakmicu”, rekao je trener Dinama koji je razloge pronašao u činjenici da modri nemaju dužinu klupe i roster da se drži ta razina svih 90 minuta.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

“Kada dođu ovakvi protivnici, iskusni i te razine, onda je problem. Nismo u stanju igrati na toj razini više od sat vremena. Kada nam izađe Ivanušec, nismo ista momčad i to je problem. Kada Bruno izgubi snagu, nemamo rješenja”.

Dio krivnje za takvu situaciju snosi sportski sektor na čelu s Darijom Šimićem i uprava kluba. Upravo taj prijelazni rok koji je određen amaterski snosi velik dio zasluga za ovakav pad Dinama

“Sigurno je trebalo reagirati. Ako želimo igrati nogomet određene kvalitete i biti konkurentno na ovom ili čak nižem nivou, igrati na dva kolosijeka onda ovo nije dovoljno. Puno se priča, malo se od toga realiziralo. Što će biti dalje, ne znam. Ne odlučujem o tome, a do tada ćemo se boriti s onim što imamo”, jasna je poruka Igora Bišćana koji je nastavio:

“Sve se vidjelo, ne samo večeras. Sjetite se utakmice s Hajdukom, imali smo sličan problem. Ne bih htio da ispadne da se žalim. Ako su nam kriteriji visoki, onda moramo reagirati. A da ne spominjem mogućnost odlaska. Kasno je sigurno. Krenuli smo prije mjesec dana”.

Ipak, Bišćan je na koncu ponudio i dozu optimizma pred uzvrat koji ih čeka u subotu u Ateni.

“To će biti nešto sasvim drugo. Ratna zona, neprijateljsko okruženje u doslovnom smislu te riječi. Navijači željni zadovoljštine jer je osveta teška riječ. Idemo tamo, dat ćemo sve od sebe. Po tom pitanju nemam što za prigovoriti igračima. Nije bilo dovoljno. Bit će vatreno i napravit ćemo sve da prođemo”.

Na kraju, pohvalio je publiku u Maksimiru.

“Šteta zbog publike. Od prve sekunde su pokazali što nam treba. Činilo se pozitivno, nažalost nismo im priuštili pobjedu. Što se tiče htijenja i zalaganja, mogu biti zadovoljni sat vremena. Na kraju su otišli razočarani kao i svi mi koji volimo Dinamo”.

Recept za uzvrat?

“Realno, teško ćemo nešto previše napraviti u kratkom vremenu. Treba ih dići fizički, spremiti ih na rat. Sad je svaki igrač jako bitan. Nisam siguran da imamo zamjene za tih prvih 11 ali idemo se boriti. Ima nešto u tom gostovanju nešto posebno i nešto izazovno. Idemo se probati vratiti iz Grčke kao pobjednici”



Tagovi

GNK DinamoIgor BišćanAEKAEK AtenaKvalifikacije za Ligu prvaka

Ostale Vijesti