Bio je najveća Hajdukova nada i spasitelj, sad ga se rješava i drugoligaš

Vrijeme Čitanja: 1min | čet. 02.01.20. | 19:40

Budućnost ove karijere potpuno je neizvjesna.

Sjećamo se svi Andrije Balića. Ne samo da se sjećamo, nego u većini i pratimo njegovu karijeru u nadi da će nesporan talent igrača nekada predodređenog da bude nova nogometna zvijezda nikla na Poljudu napokon biti kapitaliziran.

Međutim stvari se, nažalost, ne kreću u tom smjeru. Osmoplasnirani klub Serie B Perugia doveo je Balića prošlo ljeto na posudbu, no sad su dali do znanja da ga žele vratiti Udineseu. U deset nastupa njegov konkretan učinak svodi se na svega jednu asistenciju.

Ovo je druga neuspješna epizoda posudbe iz Udinesea, pošto se nije uspio nametnuti ni u nizozemskoj Fortuni Sittard. U Udine je preselio u veljači 2016. kada se klub sa sjevera Italije činio kao odličan izbor za razvoj talenta kojem nužno trebaju minute za stasanje. Ipak, nije uspio u naći svoje mjesto barem u nekoj stalnoj rotaciji, bez obzira što je Udinese u tom razdoblju promijenio osam trenera.

Balić je za Hajduk u 45 utakmica postigao deset golova i ubilježio pet asistencija, a zajedno s Nikolom Vlašićem činio je Hajdukov duo perspektivnih talenata rođenih 1997. godine. Kao što sami možemo posvjedočiti, njihove karijere otišle su u potpuno drugim smjerovima.

(foto: Reuters)

 


Tagovi

Andrija BalićHajdukPerugiaUdinesetransferiPoljudSerie B

Ostale Vijesti