Ivo Cagalj/PIXSELL
Ivo Cagalj/PIXSELL

Bio je Hajdukova udarna igla, a godinu i pol je bez kluba

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 02.08.21. | 08:35

Imao je problem s ozljedom i sad čeka zadovoljavajuću ponudu

Kada se pojavio u 2. HNL u Sesvetama svi su se pitali kako je ovakav igrač zalutao ovdje. Međutim, kada se otkrio problem s koljenima tek onda je bilo malo jasnije zašto kamerunski napadač Franck Ohandza ne igra u nekom od klubova Liga petice.

U 22 utakmice 2. HNL zabio je 15 golova, a to su primijetili skauti Hajduka i tadašnji sportski direktor Goran Vučević te ga odveli Dinamu ispred očiju koji ga je imao čak pod ugovorom. Nije to tada ni sjelo baš najbolje čelništvu Modrih s obzirom da je popularni 'Frane Zolja' znao biti raspoložen baš u derbijima.

Znali su na Poljudu za njegovu ozljedu, ali su odlučili riskirati i to im se u globalu isplatilo. Donosio je Ohandza neke važne pobjede i zabijao golove u ključnim trenucima, a ostao je upamćen po silini kojom je razarao suparničke obrane i kad je bio zdrav teško uhvatljiv za braniče.

Prvu sezonu u Hajduku zbog ozljede odradio je tek 14 utakmica i zabio četiri gola čemu je pridodao tri asistencije. U drugoj je bio zdraviji pa je odigrao 31 utakmicu u svim natjecanjima, zabio 11 golova i dodao pet asistencija.

Posljednja sezona prošla je i u natezanju oko novog ugovora kojeg je kasnije potpisao, a u toj 2017./18. odigrao je 23 utakmice u svim natjecanjima, zabio 11 puta i četiri puta asistirao. Sve to bilo je dovoljno za transfer od oko 1.2 milijuna eura u kineski klub SZ FC u veljači 2018. godine.

Od tamo je samo godinu kasnije prešao u HN Jianye koji je napustio u ljeto 2020. od kada je bez kluba. Prije dolaska u Hrvatsku kamerunski napadač igrao je na Tajlandu za Buriram United iz kojeg je otišao u njemački Greuther Furth. Iz Njemačke se vratio na Tajland, a onda stigao u grčki Ira. Psachnon iz kojeg došao u Sesvete u rujnu 2014. godine.

Sada je već godinu i pol dana bez kluba. Imao je problem s ozljedom koljena zbog koje je morao na operaciju. Odradio je rehabilitaciju i sada čeka novi angažman.


Tagovi

Franck OhandzaHajdukKineska nogometna ligaSesvete

Ostale Vijesti