Youtube Screenshot
Youtube Screenshot

Bio je član 'boy benda' s Haalandom, a jučer je Romi zabio dva i upisao tri asistencije (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 22.10.21. | 13:41

Je li stiglo vrijeme za nogometno-glazbeni reunion?

Jedan od najšokantnijih euro-rezultata u posljednje vrijeme dogodio se sinoć u norveškom Bodu u kojem je Bodo/Glimt sa 6:1 razbio mnogostruko skuplju momčad Rome. To je, ujedno, bila prva utakmica u karijeri Josea Mourinha u kojoj je primio šest pogodaka. A vodio ih je točno 1008....

Junak Bodo/Glimta bio je 21-godišnji napadač Erik Botheim koji je Vučici zabio dva pogotka i još se u tri navrata upisao u asistente. Riječ je o mladom reprezentativcu Norveške koji je nedavno odigrao 90 minuta u 2:3 porazu njegove reprezentacije od hrvatske U21 selekcije u Varaždinu. Tada je odigrao utakmicu bez učinka, a onda je, dva tjedna kasnije, eksplodirao protiv jedne od najvrjednijih momčadi Konferencijske lige.

Botheim je karijeru započeo u slavnom Rosenborgu, a u Bodo/Glimt je prešao početkom godine te je u 35 utakmica u svim natjecanjima zabio za sada 18 golova uz četiri upisane asistencije. Nedavno je bio pozvan i u norvešku A vrstu, ali još uvijek nije upisao seniorski debi.

Nakon jučerašnje utakmice, logično je da se cijeli svijet zapitao tko je taj novi nadareni norveški 'klinac'. Botheim je u ovom trenutku treći najtraženiji igrač na popularnoj stranici Transfermarktu, iza Cristiana Ronalda i Patsona Dake, a ispred Lea Messija i njegovog prijatelja Erlinga Haalanda.

Nakon malo čačkanja po internetu, inozemni mediji su otkrili još jedan 'talent' ovog mladog napadača. Kao 16-godišnjak je s Haalandom i Eirkom Tobiasom Sandbergom, njihovim vršnjakom koji igra braniča u Lillestromu, bio član 'boy banda' pod imenom Flow Kingz.

Flow Kingzi su 2016. izbacili bizaran video pod nazivom "Kygo jo" koji na YouTubeu ima preko osam milijuna pregleda.

Sada kada je i Botheim izašao na svjetsku nogometnu pozornicu, možda je stiglo vrijeme ja 'reunion' i jedan koncert u poznatoj i unikatnoj opernoj dvorani u Oslu. Imamo dojam da bi se ista ispunila brže nego 'flow' norveškog trojica...



Tagovi

Erik BotheimNorveškaNorveška nogometna reprezentacijaBodo/Glimt

Ostale Vijesti