PIROSCHKA VAN DE WOUW/Reuters
PIROSCHKA VAN DE WOUW/Reuters

Možda je efikasan, ali nije baš skroman: Haaland će prijeći u klub koji mu ponudi 35 milijuna godišnje

Vrijeme Čitanja: 1min | pet. 22.10.21. | 08:41

Mnogi se pitaju, vrijedi li tog novca? Kapitalizam kaže: DA.

Erling Haaland jedan je od najvećih talenata svih vremena. Iako ima svega 21 godinu, u karijeri je već zabio 131 gol. To je brojka kojoj se najveći postotak igrača uopće ni ne približi kroz cijelu karijeru...

Haalandu ugovor s Borussijom Dortmund ističe 2024., no od idućeg ljeta klubovi će ga moći dovesti za odštetnu klauzulu od nešto manje od 90 milijuna eura.

A prema ESPN-u Haaland je izjavio kako će prijeći u klub koji mu ponudi najmanje 30 milijuna funti godišnje, odnosno oko 35 milijuna eura.

Naravno, taj iznos može platiti svega nekoliko klubova na svijetu. Dva Manchestera, Chelsea, PSG, Bayern, Real Madrid, a u posljednje vrijeme spominje se i Barcelona kojoj je cilj do kraja sezone ustabiliti financije i vratiti se na vrh svjetskog nogometa.

Haaland traži ekskluzivni ugovor prema kojem bi zarađivao gotovo 600 tisuća eura - tjedno. Ne želimo vas demotivirati, ali to je preračunato oko 4.5 milijuna kuna. Tjedno. Za jednog 21-godišnjaka.

No, kapitalizam je surov. Ako Haaland svojim golovima, koje postiže kao na traci, svojem poslodavcu donese zaradu veću od 600 tisuća eura tjedno, onda ne možemo govoriti o preplaćenosti jednog 21-godišnjeg mladića...

Recimo, samo u ovoj sezoni Haaland je zabio 13 za Borussiju Dortmund u 13 utakmica, vodi Norvešku prema prvom plasmanu na Svjetsko prvenstvo nakon 1998., a dojam je kako će iz tjedna u tjedan biti sve bolji.


Tagovi

Erling HaalandBorussia Dortmund

Ostale Vijesti