Julian Nagelsmann/Reuters
Julian Nagelsmann/Reuters

Bild: Nagelsmann novi izbornik Elfa, ali na kratko! Bayern odustao od odštete?

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 19.09.23. | 12:29

Sve je, navodno, dogovoreno između DFB-a i njemačkog prvaka

Njemački nogometni savez navodno se dogovorio s Julianom Nagelsmannom da do nadolazećeg Europskog prvenstva preuzme Elf.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Bivši menadžer Bayerna je bez posla otkako su ga njemački prvaci prošle sezone otpustili, a zamijenio ga je bivši trener Chelseaja i PSG-a Thomas Tuchel. Bilo je izvještaja koji su povezivali Nagelsmanna s tada upražnjenom ulogom u PSG-u, ali je ubrzo Luis Enrique bio imenovan novim menadžerom u glavnom gradu Francuske.

Nagelsmann je pod ugovorom u Bayernu, unatoč tome što nije njihov trener, a DFB se bojao da će morati platiti visok iznos za dovođenje Nagelsmanna na klupu reprezentacije. No, sada se vjeruje da je taj ugovor raskinut, da njemački prvak neće tražiti nikakvu odštetu, a prema njemačkom Bildu, trebao bi se Nagelsmann odreći oko 20 milijuna eura plaće koju bi zaradio u Bayernu do 2026. kako bi preuzeo vruću stolicu za njemačku reprezentaciju. 

To ne znači da Nagelsmann neće ništa zarađivati ​​dok je na čelu Die Mannschafti. Izvještaji tvrde da bi trebao zaraditi oko 4 milijuna eura za rad do sljedećeg ljeta, sada kada je njegov ugovor s Bavarcima navodno u cijelosti raskinut. Po završetku mandata trebao bi se vratiti na tržište, a za sada nema naznaka da će ostati na čelu reprezentacije. 

Nadolazeće Europsko prvenstvo sljedećeg će se ljeta igrati u Njemačkoj. Bit će to prvi puta da će Njemačka bii domaćin velikog turnira nakon Svjetskog prvenstva 2006. godine. 

Međutim, Njemačka je bila u lošoj formi uoči turnira, a neki sugeriraju da se možda ne bi kvalificirali da nije bilo njihovog automatskog mjesta kao domaćina.

Kao takav, Flickov mandat završio je ranije u rujnu, nakon neugodnog poraza od 1-4 protiv Japana. Dobio je samo četiri od zadnjih 17 utakmica, unatoč sjajnoj statistici kao šef Bayern Münchena, gdje je osvojio Bundesligu, Ligu prvaka i DFB-Pokal. Trostruku krunu.

Službene objave još nema. Kicker tvrdi da plaća još nije dogovorena i da je to ono što koči rukovanje i potpis, dok je Bild uvjeren da je sve gotovo i da se samo čeka službena objava. Ostaje nam samo pričekatislužbenu objavu. (eg)




Tagovi

Njemačka nogometna reprezentacijaJulian NagelsmannHansi Flick

Ostale Vijesti