Solet REUTERS/Leonhard Foeger
Solet REUTERS/Leonhard Foeger

Bikovi raspucani pred Ligu prvaka: Red Bull Salzburg Lustenauu utrpao šest komada

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 27.08.22. | 18:38

Bikovi su sada na 16 prvenstvenih pogodaka, a privremeno su preuzeli i vrh ljestvice

Dinamov suparnik u Ligi prvaka Red Bull Salzburg upisao je najuvjerljiviju pobjedu sezone i sa 6:0 svladao Austriju u Lustenauu. Momčad iz Salzburga tako je preuzela vrh ljestvice od LASK-a koji ima dva boda, ali i utakmicu manje. Bikovi su u šest kola zabili 16 prvenstvenih pogodaka i najefikasnija su momčad lige.

Mladi njemački trener Matthias Jaissle na teren je izveo sljedeći sastav (4-4-2, romb):

Kohn - Dedić, Solet, Wober, Ulmer - Capaldo, Seiwald, Kjaergaard - Sučić - Okafor, Fernando. Hrvatski reprezentativac Luka Sučić odigrao je svih 90 minuta, a u igru su u nastavku utakmice ulazili Chikwubuike Adamu (umjesto Okafora), Bernardo (umjesto Soleta), Youba Diarra (umjesto Seiwalda), Dijon Kameri (umjesto Capalda) i Benjamin Šeško (umjesto Fernadna).

Red Bull Salzburg na odmor je otišao s prednosti od 2:0 golovima Fernanda iz kaznenog udarca u 16. te Mauritsa Kjaergaarda četiri minute kasnije. Sve je bilo riješeno nakon što su Nicolas Capaldo u 49. i Noah Okafor u 60. zabili za nedostižnih 4:0. Pobjedu Salzburga potvrdili su igrači koji su ušli s klupe Adamu u 78. i Kameri u 82.

Roko Šimić nije bio u kadru zbog ozljede.

Red Bull Salzburg će prije prve utakmice Lige prvaka, protiv Milana na domaćem terenu odigrati Kup dvoboj s Union Gurtenom i prvenstveni dvoboj s Tirolom. Prije prve utakmice s Dinamom na domaćem terenu (5. listopada), Bikovi će ugostiti LASK u derbiju, a između dvoboja s Plavima gostovat će kod Altacha.



Tagovi

Red Bull SalzburgAustrijska Bundesliga

Ostale Vijesti