OLI SCARFF / Action Images
OLI SCARFF / Action Images

Bez pitanja: Egipaćani prijavili Salaha za Olimpijske igre bez konzultacija s Liverpoolom

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 02.03.21. | 09:12

Redsi nisu sretni zbog ovog poteza

Egipatski nogometni savez prijavio je Mohameda Salaha za ljetne Olimpijske igre. Taj potez mogao bi izazvati žestoki sukob s Liverpoolom koji nije bio upućen u korake Faraona.

Egipatski trener mlađih od 23 godine Shawky Gharib potvrdio je u nedjelju da će Salah biti u momčadi kao jedan od prekomjernih igrača na Igrama u Tokiju, pri čemu je svaka zemlja dopustila po tri takve zvijezde u svoje posljednje sastave.

Da stvar bude gora, Egipat još nije razgovarao s aktualnim prvakom Premier lige o odluci koja će Redsima vjerojatno stvoriti probleme sljedeće sezone.

Odgođene Olimpijske igre trebale bi se održati između 23. srpnja i 8. kolovoza, što znači da bi Salahov raspored klubova bio masovno prekinut. 28-godišnji napadač bio bi odsutan većinu predsezone Liverpoola, a propustio bi i početak nove kampanje u Premier ligi.

Jurgen Klopp očajnički želi ponovno osvojiti duplu krunu i sigurno neće biti sretan ovom odlukom Egipta. Izbornik reprezentacije Egipta do 23 godine rekao je da će konačna odluka biti donesena uskoro.

„Preliminarnu momčad Egipta do 23 godina predvodit će Mohamed Salah i Mohamed El-Shennawi uz još jednog vratara. Salah je trenutno jedan od najvažnijih igrača na svijetu i normalno je da ga se zove u egipatski olimpijski sastav. Službene razgovore s Liverpoolom započet ćemo nakon međunarodne pauze idućeg ožujka", rekao Gharib.

S druge strane Liverpool se može nadati da će izboriti se za Salahove usluge u tom terminu. Kloppova ekipa je u alarmantnom padu i prelako je ispustila prilike za obranu naslova, a uz to muku muče i s ozljedama. Bez obzira na sve Salah je opet u izvrsnoj formi.

Ove sezone zabio je 17 golova i bio tri puta asistent u 25 utakmica. Egipćanin je trenutno na vrhu ljestvice strijelaca Premier lige, dva ispred Brune Fernandesa i tri ispred Harryja Kanea.


Tagovi

Mohamed SalahLiverpoolegipatska nogometna reprezentacijaEgipat

Ostale Vijesti