REUTERS/Marcelo Del Pozo
REUTERS/Marcelo Del Pozo

Betisovoj bajci je, čini se, stigao kraj, Alaves produljio krizu Real Sociedada (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 02.01.22. | 20:07

Ostala je još jedna utakmica današnjeg programa 19. kola.

Nakon što je Real Madrid u ranijem terminu izgubio od Getafea, Atletico prekinuo seriju poraza pobjedom protiv Rayo Vallecana, a Elche i Granada remizirali bez pogotka, odigrane su još dvije utakmice 19. kola španjolske Primere.

Betis je serijom od sedam pobjeda u osam utakmica stigao do trećeg mjesta. U zadnjoj utakmici u 2021. tu seriju prekinuo je Athletic Bilbao (2:3), a Betis je sada izgubio i na domaćem terenu od 12. Celte (0:2) koja je 2021. zaključila pobjedom, a na isti način otvorila je 2022.

Oba pogotka na utakmici zabio je Iago Aspas, prvi u 38. minuti iz kaznenog udarca kojeg je skrivio Andres Guadrado (VIDEO), a drugi u drugoj minuti sudačke nadoknade prvog dijela kada je realizirao jedan kontranapad (VIDEO).

Aspas je nakon prvog gola napravio jednu hvalevrijednu i humanu gestu, došao je do vratara Betisa Ruija Silve, kojem je ovaj tjedan preminuo otac, zagrlio ga je i poslao mu poruku podrške.

Domaćini su u nastavku utakmice bacili sve karte u napad, ali nisu uspjeli zabiti pogodak koji bi ih vratio u utakmicu. Betis u idućem kolu gostuje kod Rayo Vallecana, a Celta kod Real Sociedada.

A kada smo već kod Real Sociedada, napomenimo kako momčad iz San Sebastiana, koja je prije dva mjeseca bila na čelu prvenstvene ljestvice, nije uspjela slaviti niti u šestoj ligaškoj utakmici u nizu. Danas su rano poveli na gostovanju kod Alavesa, već u 14. minuti zabio je Adnan Januzaj, na asistenciju Portua (VIDEO).

Sociedad je u prvom dijelu bio podređena momčad na terenu, ali je sigurno držao prednost. Ipak, u nastavku utakmice Alaves je izjednačio nakon što je Igor Zubeldia u vlastitom kaznenom prostoru srušio Miguela de la Fuentea, a napadač Alavesa Joselu sigurno je realizirao kazneni udarac (VIDEO).

Već smo napomenuli da u idućem kolu Real Sociedad dočekuje Celtu iz Vuga, a Alaves dočekuje Athletic Bilbao.

Primera, nedjelja:

Getafe - Real Madrid 1:0

Atletico Madrid - Rayo Vallecano 2:0

Elche - Granada 0:0

Alaves - Real Sociedad 1:1

Betis - Celta Vigo 0:2

Mallorca - Barcelona, 21:00



Tagovi

PrimeraAlavesReal SociedadBetisCelta

Ostale Vijesti