REUTERS/Susana Vera
REUTERS/Susana Vera

Bilo je i vrijeme! Atletico Madrid slavio nakon više od mjesec dana (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 3min | ned. 02.01.22. | 17:45

Nada u obranu titule ponovno je 'zatinjala'.

Nakon što je vodeći Real Madrid u ranijem terminu senzacionalno izgubio u predgrađu od Getafea (0:1), Atletico je na domaćem terenu svladao Rayo Vallecano s 2:0 (Angel Correa 28', 53') i preskočio ga na četvrtom mjestu prvenstvene ljestvice. S ovom pobjedom, prvom nakon 28. studenog prošle godine i porazom Reala, u redovima Rojiblancosa 'zatinjala' je nada u obranu naslova. Atletico u ovom trenutku ima 14 bodova i utakmicu manje od gradskog rivala, obrana naslova i dalje je daleko, no nakon današnjih rezultata, navijači Atletica ponovno se mogu nadati da se nešto može 'zakuhati'.

Oba pogotka na utakmici zabio je argentinski ofenzivac Angel Correa. Prvi u 28. nakon gužve u kaznenom prostoru (VIDEO), a drugi u 53. kada je sjajno ispratio dodavanje Renana Lodija i s pet metara pospremio loptu u mrežu (VIDEO). Šime Vrsaljko cijelu utakmicu proveo je na klupi za pričuve.

Trener hita ovosezonskog prvenstva Andoni Iraola imao je velikih problema s izostancima, čak pet igrača izostala su zbog zaraze koronavirusom. Imun na COVID 19, ali i ozljede, nije bio ni Diego Simeone koji nije mogao računati na nekolicinu igrača, između ostalog i skupe 'kapitalce' Antoinea Griezmanna, Joaoa Felixa, Kokea, Hectora Herrere, Stefana Savića i Marcosa Llorentea.

No, Atletico ima puno širi kadar i argentinski strateg lakše je mogao nadomjestiti odsutne zvijezde. U prvom dijelu Atletičari nisu dozvolili Rayu niti jedan udarac na gol Jana Oblaka, u nastavku su gosti bili nešto konkretniji, no Atletico je na kraju stigao do zaslužene pobjede kojom je preskočio Rayo na prvenstvenoj ljestvici.

Simeoneova momčad mogla je slaviti i uvjerljivije, Luis Suarez pokušavao je u prvom dijelu, a u nastavku utakmice svoje šanse nisu iskoristili Thomas Lemar, Yannick Carrasco i Correa koji je u završnici dvoboja mogao doći i do hattricka.

U idućem kolu Rayo dočekuje Real Betis, a Atletico gostuje kod Villarreala.

U drugoj utakmici večeri Elche i Granada remizirali su bez pogodaka iako je Elche od 67. minute igrao bez isključenog Diega Gonzaleza koji je izgubio loptu, a onda i srušio Luisa Suareza koji se trebao sam sjuriti na gol Badije (VIDEO).

Elche je u prvom dijelu u potpunosti nadigrao goste. U 16. minuti, dok je omjer snaga na terenu bio jedan, Guido Carrillo zabio je nakon prekršaja u napadu i gol mu je poništen. Domaćini su pritiskali, pokušavali, ali nisu uspjeli zabiti. Onda se dogodio taj kobni prekršaj i u nastavku utakmice Granada je uspjela preuzeti kontrolu nad utakmicom. No pogodaka nije bilo i momčadi su podijelile bodove.

Na kraju obje momčadi mogu biti zadovoljne bodom. Granada jer je u prvom dijelu bila na konopcima, a Elche jer je u nastavku igrao s igračem manje.

Elche u idućem kolu gostuje kod Espanyola, a Granada dočekuje Barcelonu.

Primera, nedjelja:

Getafe - Real Madrid 1:0

Atletico Madrid - Rayo Vallecano 2:0

Elche - Granada 0:0

Alaves - Real Sociedad, 18:30

Betis - Celta Vigo, 18:30

Mallorca - Barcelona, 21:00



Tagovi

Atletico MadridGranadaRayo VallecanoElchePrimera

Ostale Vijesti