Berlusconijev konkurent za Serie A okupio ikone: Svjetski prvak, Milanove propale zvijezde i legenda Atalante

Vrijeme Čitanja: 3min | pon. 31.08.20. | 11:56

Iskusnu momčad punu prekaljenih imena skupio je "uskrsnuli klub" koji je izborio plasman iz Serie C u drugi rang talijanskog nogometa.

U sjeni probitka Monze, novog kluba Silvija Berlusconija i Adriana Gallianija, iz talijanske Serie C u drugu ligu plasman je također izborila i Reggina. Klub koji je osnovan 1914. godine upao je u financijske probleme ovog desetljeća te je netom nakon što je napunio 101 godinu bio primoran proglasiti bankrot te je u par navrata imao nekoliko varijacija na ime, da bi od prošlog ljeta u potpunosti prihvatio Reggina 1914.

Netom prije toga klub je ponovno došao blizu ekonomskog ponora, igrači su opravdano prijetili štrajkom zbog neisplaćenih plaća, da bi Amaranti potom bili prodani talijanskom poduzetniku Luci Gallu u siječnju prošle godine.

Gallo je dugogodišnji predsjednik M&G Groupa, tvrtke koja se bavi proizvodnjom ventilacijskih sustava, rođeni je Rimljanin s kalabrijskim korijenima. Po dolasku u Reggio Calabriju riješio je problem zaostalih plaća, a na ljeto je doveo svoje prvo značajnije pojačanje, legendu Atalante, Germana Denisa.

Argentinski napadač sa 38 godina na leđima predvodio je Regginu do Serie B s 12 postignutih golova, a da klub ne misli dugo ostati u tom društvu, kamoli ispasti natrag u trećeligaško, dokaz su i nova pojačanja koja su stigla na sam jug "Čizme".

Tako je prvim danom srpnja kao slobodan igrač na stadion Oreste Granillo stigao Jeremy Menez, zaboravljeni as Milana i Paris Saint-Germaina. Trenutno 33-godišnjak očito još ima motiva i volje, iako mu se vrijednost na Transfermarktu stropoštala sa gotovo 20 milijuna eura kolika mu je cijena bila prije sedam godina, na trenutnih 800 tisuća eura.

Uz Meneza, tu je još jedan bivši igrač Milana, točnije njihova nikad ostvarena nada Hachim Mastour. Ruku na srce, momak ima tek 22 godine, ali kada se sjetimo kako su se za njega prije pet godina doslovno trgali PSG, Monaco i Real Madrid, jasno je kako on do sada nije ispunio ni djelić svog potencijala. Štoviše, prošle je godine netragom nestao iz grčke Larnije kada su iz kluba objavili da ga nitko nije vidio mjesec dana, da bi se kasnije saznalo da je otišao u Italiju liječiti ozljedu, a da to nikome nije prethodno javio.

Kada smo već kod Rossonera, Gallo je na posudbu ovog ljeta doveo i mladog vratara Alessandra Plizzarija, 20-godišnjaka koji vrijedi dva milijuna eura te bi u Reggini trebao dobiti odgovarajuću minutažu i pomoći im u borbi za prvu ligu.

Nije on jedini mladić doveden u ovom prijelaznom roku. Iz Intera je (za koji nikada nije zaigrao), također na posudbu, stigao i Rigoberto Rivas, 22-godišnji Hondurašanin koji igra na poziciji ofenzivnog veznjaka, ali ipak treba naglasiti kako se novopečeni drugoligaš prvenstveno odlučio pojačati iskusnim i provjerenim imenima koji su prošli igrački zenit i pomalo su zaboravljeni od šire javnosti.

Tu definitivno spada donedavni napadač Sunderlanda i legenda Rangersa, Kyle Lafferty koji uskoro postaje Menezov vršnjak.

Ipak, definitivno najzvučnije pojačanje Reggine ovog ljeta dogovoreno je minulog tjedna, a riječ je o svjetskom prvaku iz Rusije, Adilu Ramiju. Direktor i legenda kluba, Massimo Taibi, dogovorio je suradnju sa bivšim stoperom Milana, Marseillea i Valencije te se sada očekuje samo liječnički pregled i potpis na ugovor 34-godišnjeg nogometaša.

Trener Domenico Toscano, koji je na klupi Reggine već četiri godine, tako ima poprilično iskusnu momčad s neupitnom kvalitetom, ali i popriličnom kilometražom u nogama za izboriti povratak u Serie A. Prvi nakon 12 godina, odnosno sezone 2008./09. kada su posljednji put igrali u najelitnijem društvu talijanskog nogometa.

(Foto: Action Images)


Tagovi

Adil RamiJeremy MenezGerman DenisHachim MastourKyle LaffertyReggina 1914Serie B

Ostale Vijesti