REUTERS/Kai Pfaffenbach
REUTERS/Kai Pfaffenbach

Berhalter: "Ne znamo koliko je teška Pulisiceva ozljeda", Queiroz: "Nogomet nekad nije pravedan"

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 30.11.22. | 07:59

Nakon 'geopolitičko-nogometnog dvoboja', komentar utakmice dali su izbornici SAD-a i Irana.

Reprezentacija SAD-a pogotkom Christiana Pulisica u prvom dijelu stigla je do 1:0 pobjede nad Iranom u izravnom dvoboju za osminu finala natjecanja. Amerikanci su posebno limitirali Irance u prvom poluvremenu u kojem azijskoj reprezentaciji nisu dozvolili udarac na gol, no na kraju prvog dijela igru je zbog ozljede morao napustiti upravo Pulisic....

„U prvom poluvremenu smo pokazali što znamo i kako napadački dobri možemo biti. U drugom dijelu smo bili čvrsti i odlučni. Igrači su dali sve od sebe i lijepa je činjenica da smo u drugi krug prošli bez izgubljene utakmice. Pulišić? Nemam dovoljno kvalitetne riječi da ga pohvalim. On je talentom gledano naš najbolji igrač, ali je i pravi radnik. Uvijek prednjači. Nažalost, ozlijedio se i ubrzo ćemo znati koliko je njegova ozljeda teška“, rekao je nakon utakmice izbornik SAD-a Gregg Berhalter.

Izbornik Irana Carlos Queiroz, koji je zamijenio našeg Dragana Skočića nije bio zadovoljan predstavom svojih igrača u prvom dijelu.

„U prvom poluvremenu je naš suparnik potpuno dominirao. Otvorili su utakmicu bolje od nas, bili su brži i imali su kontrolu svega. Zaslužili su taj pogodak koji ih je na kraju odveo dalje. No, vratili smo se u drugom poluvremenu. Zaustavili smo SAD-e i napadali smo, ali nažalost ni jednu šansu nismo realizirali. Ni nogomet nekada nije pravedan, ali SAD-e zasluženo idu dalje. Želim im svu sreću na turniru“.



Tagovi

američka nogometna reprezentacijairanska nogometna reprezentacijaKatar 2022Svjetsko prvenstvo u nogometu Katar 2022.

Ostale Vijesti