Pixsell
Pixsell

Benrahou za L'Equipe: "Cilj Hajduka je biti najbolji u državi, a moj prijeći u najbolje klubove i dobiti poziv za reprezentaciju“

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 14.07.23. | 09:07

Hajdukov veznjak kojoj je početkom godine stigao iz League 2 dao je intervju za francuski L'Equipe.

Marokanski ofenzivni veznjak Yassine Benrahou u Hajduk je stigao na mala vrata. Dočekan je s dosta skepse budući da je pije Hajduka igrao je za francuskog drugoligaša Nimes. Međutim, nakon početne prilagodbe, ustalio se u prvoj momčadi Ivana Leke.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

U odsustvu Marka Livaje, od Benrahoua se očekuje da bude jedan od glavnim napadačkih kotačića Bijelih u utakmici Superkupa koja se u subotu 15. srpnja igra u Maksimiru. Prije tog dvoboja bivši mladi reprezentativac Francuske i Maroka dao je intervju za francuski L'Equipe.

“Igramo utakmicu za titulu. S obzirom na to da nam je Dinamo najveći rival, bilo bi lijepo pobijediti tu utakmicu. U glavi nam je samo pobjeda. Svjestan sam da nemamo jednak proračun kao Dinamo, ali to nas ne zanima. Cilj Hajduka je ponovno biti najbolji klub u državi”.

Benrahou je u prošlu sezonu završio s vrlo dobrom statistikom od četiri gola i pet asistencija.

“Jako sam zadovoljan s prošlom polusezonom. Osvojili smo Kup, a ja sam odradio statistički vrlo dobru polusezonu. Neko vrijeme tražio sam izlaz iz Nimesa. Na kraju se isplatilo čekati. Sada je sve na meni. U nogometu se pamte samo posljednji događaji. Fokusiran sam na Hajduk, klub koji voli igrati, koji dominira posjedom. To pogoduje mojim kvalitetama. Osjeti se razlika između League 2 i HNL-a”.

Je li prilagodba na Hrvatsku bila teška?

“Prilagodba je jedinstvena za svakog igrača. Jako sam otvorena osoba, volim istraživati druge kulture. Želio sam se okušati u inozemstvu, vidjeti nešto novo u nogometu i svakodnevnom životu. U Hajduku ljudi pričaju Engleski, Portugalski, Španjolski… Prilagodio sam se jako dobro. Ako igraš dobro na terenu, sve ti je odmah lakše”.

Kakvi su tvoji budući ciljevi, pitao je Benrahoua novinar L’Equipea?

“Kratkoročni cilj je odraditi sezonu na razini, pomoći momčadi da osvoji trofeje. Srednjoročni cilj je dohvatiti neki od velikih klubova. Ambiciozna sam osoba, za mene ne postoji plafon”.

Poziv u reprezentaciju Maroka?

“To je jedan od mojih ciljeva, također. Imao sam kontakt s reprezentacijom u prošlosti. Na meni je da nastavim kvalitetno raditi i igrati najbolje što mogu. Svakako bih volio predstavljati svoju državu na reprezentativnoj razini”. (rv)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Yassine BenrahouHajdukL'Eqipue

Ostale Vijesti