Action images
Action images

Benfica s igračem manje u nadoknadi osigurala veliki bod, Kane do 200. pogotka u dresu Pijetlova, Milan posramljen (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 3min | čet. 05.11.20. | 21:05

Za nama je 10 utakmica Europske lige, a u kasnijem terminu pratit ćemo i preostalih 12

Svaki ljubitelj 'najbitnije sporedne stvari na svijetu' danas je došao na svoje. 22 utakmice u Europskoj ligi, 10 u ranijem i 12 u kasnijem treminu. U prijevodu, od 18:55 pa do kraja dana, srce je na mjestu.

U ranijem terminu bilo je nekoliko zanimljivih utakmica, prije svega ona između Rijeke i Napolija, a nju ste imali prilike pratiti putem tekstualnog prijenosa uživo na Germanijaku.

Od ostalih utakmica, definitivno je najzanimljivija bila ona na Luzu gdje je Benfica remizirala s Rangersom na svojem Luzu u pravoj nogometnoj ljepotici rezultatom 3:3.

Domaćin je bio favorit, čak su i poveli, ali sve je zamalo palo u vodu u 19. minuti kada je Otamendi zaradio izravni crveni karton. Nakon toga gosti su uspjeli postići tri pogotka, a zanimljivo je da su prva dva pogotka na ovom ogledu bili autogolovi. Prvo je svoju mrežu u drugoj minuti pogodio stoper gostiju Goldson, da bi u 24. minuti istu stvar napravio desni bek domaćina Goncalves.


Da bi stvar po domaćina bila još gora, odmah minutu nakon pogotka za 1:1, gosti iz Škotske stigli su do vodstva, a strijelac pogotka bio je 25-godišnji krilni napadač s finskom putovnicom, Glen Kamara.


U nastavku utakmice gosti su dodatno povećali svoju prednost preko svojeg najboljeg igrača Morelosa, a valja pohvaliti desnog beka Taverniera koji je u toj akciji stigao do svoje druge asistencije večeras.


U 77. minuti domaćin je smanjio preko Silve, da bi onda pravu senzaciju napravili u prvoj minuti sudačke nadoknade kad je Nunez uspio zabiti za veliki bod Portugalaca koji su praktički cijelu utakmicu odigrali s igračem manje zbog nesmotrenog poteza nekadašnjeg igrača Manchester Cityja i Valencije.


Jednako tako jako je zanimljivo bilo u Solunu gdje je PAOK ugostio PSV. Domaćin je slavio rezultatom 4:1, a prvo ime susreta bio je Andrija Živković koji je zabio dva pogotka, a za jedan asistirao.

Nakon prvih 45 minuta domaćin je gubio, a jedini pogodak zabio je Zahavai iz kaznenog udarca u 45. minuti. Ipak, nakon što je u svlačionici ostavio Antonija-Mirka Čolaka, domaćin je stigao do velikog preokreta kojeg je režirao ranije spomenuti Živković. Srpski veznjak prvo je asistirao Schwabu u 47. za izjednačenje, da bi onda sam zabio dva pogotka (56', 66'). Između ta dva pogotka Živkovića ubacio se i Tzolis koji je u 58. minuti zabio za 3:1.

Nakon prethodna dva remija, bila je ovo prva pobjeda Grka koji su sada na drugom mjestu skupine E.

Valja još naglasiti kako je Roma s visokih 5:0 na Olimpicu pregazila Cluj i da Mourinho nije dopustio novo iznenađenje te je njegov Tottenham svladao Ludogorets u Bugarskoj rezultatom 1:3. Zanimljivo je da je prvi gol za Pijetlove postigao Harry Kane, a engleskom napadaču bio je 200. pogodak u bijelom dresu.

U prvih 10 utakmica Europske lige vidjeli smo čak 50 pogodaka, odnosno njih pet po susretu! Fantastična večer za sve nogometne sladokusce, bez imalo sumnje.

Od utakmica u kasnijem terminu valja istaknuti sramotni posrtaj Milana koji je na domaćem terenu poražen od Lillea rezultatom 0:3. Sva tri pogotka zabio je Yusuf Yazici kojem je ovo bio drugi hat-trick u grupnoj fazi Europske lige.

Jednako tako valja pohvaliti povremenog hrvatskog reprezentativca Marka Livaju koji je u gostujućoj pobjedi AEK-a kod Zorye (1:4) ugradio dva pogotka.




Tagovi

Europska ligaAndrija ŽivkovićBenficaPAOKPSV EindhovenRangers

Ostale Vijesti