EXPA/PIXSELL
EXPA/PIXSELL

Benfica kvari posao Napoliju i kreće po bivšeg veznjaka Hajduka

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 07.06.21. | 09:37

Bordeaux je u financijskim problemima te ovog ljeta mora prodavati.

Povremeni hrvatski reprezentativac Toma Bašić neizostavni je član veznog reda francuskog Bordauxa, no ovog ljeta bi mogao promijeniti sredinu te napraviti transfer života.

Naime, za bivšeg hajdukovca već duže vrijeme zainteresiran je talijanski Napoli, s kojim se u ljeto 2020. godine čak i postigao dogovor koji je na kraju ipak propao zbog financijskog fair-playa. No, interes kluba sa San Paola je i dalje postojan pa iako se transfer tad nije realizirao, to ne znači da se neće realizirati ovog ljeta.

Čelni ljudi Napolija u Bašiću vide idealnu zamjenu za Ruiza koji je navodno na meti tri najveća španjolska kluba – Real MadridaAtletico Madrida Barcelone.

Drugim riječima, opcija prelaska bivšeg veznjaka Hajduka u grad podno Vezuva ovisi o transferu Ruiza, a prema pisanju Gazetta dello Sportu 25-godišnji veznjak je najbliži Kraljevskom klubu. Međutim, kontroverzni vlasnik Napolija, Aurelio De Laurentiis, se neće olako riješiti veznjaka kojeg je Betisu prije tri godine platio 30 milijuna eura, a nekoliko je puta izjavio kako ponude koje nisu duplo veće od one za koliko je Španjolac doveden neće ni razmatrati.

Prema pisanju portugalskog Recorda takvu situaciju bi mogla iskoristiti Benfica koja je također ozbiljno zagrizla za hrvatskog veznjaka.

Ugovor s francuskim klubom mu istječe u ljeto 2022. godine, a s obzirom da je klub u teškoj financijskoj situaciju gotovo je sigurno da će u narednim mjesecima pokušati zaraditi nešto na igraču kojeg Transfermarkt cijeni na devet milijuna eura.

Toma Bašić je u Bordeaux stigao iz Hajduka u ljeto 2018. godine u transferu vrijednom 3,5 milijuna eura te je od tad za klub odigrao 79 utakmica u kojima je zabio devet golova te podijelio četiri asistencije.


Tagovi

Toma BašićBenficaNapoliFabian RuizBordeauxAurelio De Laurentiistransferi

Ostale Vijesti