Goran Stanzl/Pixsell
Goran Stanzl/Pixsell

Belgijci prodaju maglu, ali i ja bih radio isto. Oprez i pamet u glavu, sve ostalo imamo!

Vrijeme Čitanja: 3min | čet. 01.12.22. | 08:00

Moram priznati da nisam baš spokojan uoči ove utakmice, previše je pretjerivanja oko loše Belgije i toga da smo mi favoriti. Fizički, trkački i tehnički smo odlični, ali ovo je psihološki najteža utakmica

Šuplja mi je ta priča o slaboj Belgiji, ne vjerujem u to! Nisam siguran da je tako loša atmosfera kako Belgijci govore. Dapače, ako je i bilo teških riječi i sukoba to ponekad može homegenizirati grupu. Vidim da je i izbornik Martinez rekao da oni imaju 10 posto, a Hrvatska 90 posto šanse za pobjedu. To je mlaćenje prazne slame, prodavanje magle. Čak je i pretjerivanje, toliko žele pokazati da su loši. No, moram priznati, da sam na suprotnoj strani tako bih i ja pričao. Ako poznaju naš mentalitet, onda znaju da bi to moglo upaliti.

Važno je da ne nasjednemo na te priče, jer Belgija je još uvijek druga na FIFA-inoj ljestivci, već godinama su u vrhu, nije to slučajno. Stoga, nemam potrebu previše pričati o momčadi, sastavu, nema tu niti neke velike potrene za promjenama, manje-više se sve zna. Tehnički smo dobri, fizički i trkački isto, izbornikov je zadatak da za ovu utakmicu momčad pripremi psihološki. To će biti ključ ovog dvoboja. Moram priznati da zbog svih tih priča oko Belgije nisam miran, nisam nekako spokojan, bit će to velo teška utakmica. Mi smo opet u nekoj komfor zoni, što smo već pričalo, to za nas nikad nije idealno. Bolje je da su igrači pod kritikama i sumnjama, bolje je da ih netko motivira poput kanadskog izbornika. Siguran sam da je izbornik Dalić iskoristio taj detalj, tu izjavu za motivaciju prije Kanade, svatko bi iskoristio taj argument za pripremu. Sad takve priče nema, priča se o lošoj Belgiji. Daj Bože da doista bude tako.

Najteže je kontrolirati podsvijet, teško je izbaciti iz glave da ti je bod dovoljan, koliko god ne želiš o tome razmišljati. Ne znam i hoće li igrači na terenu znati rezultat one druge utakmice, što također može utjecati na igru. Sve su to stvari koje pozivaju na oprez, nikako ne bih rekao da smo favoriti i tako se i momčad mora postaviti, to su dvije podjednake reprezentacije. Možda smo mi trenutno u malo boljoj formi, ali daleko od toga da smo veliki favoriti. Imali smo već i dovoljno upozorenja na ovom Mundijalu, vidite sve te rezultate, valjda nam ne treba bolja opomena. Moramo igrati kao da nam treba pobjeda, imati stalno na umu da je Belgija jedna jaka reprezentacija. Belgijci su se zadnjih godina jako podignuli, zasluženo su u svjetskom vrhu. Uostalom, nismo ih dobili toliko godina, ne znam je li to zato što nam stilom igre ne pašu ili su, jednostavno, zadnjih godina bili toliko bolji od nas. Vidjet ćemo oko 20 sati što je posrijedi.

Belgiji se vraća Lukaku i on će, siguran sam, igrati od prve minute. Nemaju više što čekati Belgijci, moraju riskirati, moraku pobijediti, makar to značilo da će Lukaku u nastavku turnira imati novih problema. Znamo svi koliko je Lukaku kvalitetan, ali nitko ne zna u kakvom je stanju trenutno. Koliko je spreman i koliko je za Belgiju dobro ili loše što će takav igrati u ovoj utakmici. Nadam se da nije pravi, ali i tu kažem: pamet u glavu i oprez! A Hazard isto. Tko zna hoće li igrati, možda ga Martinez ostavi na klupi na početku, ali opet, ako će i igrati, nisam siguran da bi nas to trebalo razveseliti, Nije on zaboravio igrati nogomet, uvijek može nekim potezom napraviti problem, a i u toj utakmici protiv Kanade nije bio loš, napravio je puno dobrih stvari.

Ne,ne trebamo se opterećivati tim pričama o Belgiji, moramo gledati sebe. Imamo kvalitetu, pokazali smo to, imamo igrače koji mogu pobijediti Belgiju, uostalom, u nekom raspletu čak i s porazom možemo proći. Dakle, budimo oprezni, igrajmo na pobjedu, vjerujem da će nam to onda i donijeti prolaz! Ovu će utakmicu odlučiti psiha.

Oglas

SP 2022

Rezultati i raspored:

Skupina A

1. kolo

20. studenoga

Katar – Ekvador 0:2

21. studenoga

Senegal – Nizozemska 0:2

2. kolo, 25. studenoga

Katar – Senegal 1:3

Nizozemska – Ekvador 1:1

3. kolo, 29. studenoga

Ekvador – Senegal 1:2

Nizozemska – Katar 2:0

 

Skupina B

1. kolo, 21. studenoga

Engleska – Iran 6:2

SAD - Wales 1:1

2. kolo, 25. studenoga

Wales – Iran 0:2

Engleska – SAD 0:0

3. kolo, 29. studenoga

Wales – Engleska 0:3

Iran – SAD 0:1

                                              

Skupina C

1. kolo, 22. studenoga

Argentina – Saudijska Arabija 1:2

Meksiko – Poljska 0:0

2. kolo, 26. studenoga

Poljska – Saudijska Arabija 2:0

Argentina – Meksiko 2:0

3. kolo, 30. studenoga

Poljska – Argentina 0:2

Saudijska Arabija – Meksiko 1:2

 

Skupina D

1. kolo, 22. studenoga

Danska – Tunis 0:0

Francuska - Australija 4:1

2. kolo, 26. studenoga

Tunis - Australija 0:1

Francuska - Danksa 2:1

3. kolo, 30. studenoga

Australija – Danska 1:0

Tunis – Francuska 1:0

 

Skupina E

1. kolo, 23. studenoga

Njemačka – Japan 1:2

Španjolska - Kostarika 7:0

2. kolo, 27. studenoga

Japan - Kostarika 0:1

Španjolska – Njemačka 1:1

3. kolo, 1. prosinca

Japan – Španjolska 2:1

Kostarika – Njemačka 2:4

 

Skupina F

1. kolo, 23. studenoga

Maroko – Hrvatska 0:0

Belgija – Kanada 1:0

2. kolo, 27. studenoga

Belgija – Maroko 0:2

Hrvatska – Kanada 4:1

3. kolo, 1. prosinca

Hrvatska – Belgija 0:0

Kanada – Maroko 1:2

 

Skupina G

1. kolo, 24. studenoga

Švicarska – Kamerun 1:0

Brazil – Srbija 2:0

2. kolo, 28. studenoga

Kamerun – Srbija 3:3

Brazil – Švicarska 1:0

3. kolo, 2. prosinca

Srbija – Švicarska (Doha) 2:3

Kamerun – Brazil (Lusail) 1:0

 

Skupina H

1. kolo, 24. studenoga

Urugvaj – Južna Koreja 0:0

Portugal – Gana 3:2

2. kolo, 28. studenoga

Južna Koreja – Gana 2:3

Portugal – Urugvaj 2:0

3. kolo, 2. prosinca

Gana – Urugvaj 0:2

Južna Koreja – Portugal 2:1

 


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.




Tagovi

Nenad BjelicaHrvatska nogometna reprezentacijabelgijska nogometna reprezentacijaKatar 2022Svjetsko prvenstvo u nogometu Katar 2022.

Ostale Vijesti