Screenshot
Screenshot

Bejing Guoan predstavio Ademija i još sedam pojačanja

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 30.03.23. | 17:55

Uz Ademija stigli Brazilac, Kamerunac i još pet Kineza.

Kineski prvoligaš Bejing Guoan danas je i službeno objavio dolazak Arijana Ademija u svoje redove. Ademi je s klubom iz Pekinga potpisao ugovor na tri sezone, a zarađivat će 1.65 milijuna dolara po sezoni. U novom klubu nosit će dres s brojem 45.

"Ademi je vezni igrač. Na terenu može djelovati kao defanzivni vezni ili centralni vezni. Ima širok spektar aktivnosti i može pokriti prednji dio svog šesnaesterca do suparničkog. Ademijeve sposobnosti su relativno sveobuhvatne, izvrstan je i napadački i obrambeno. Ne samo da može zaštititi zadnju liniju, već također ima sposobnost igranja pucanja prema naprijed," objavili su Kinezi na službenim stranicama kluba.

Na društvenim mrežama Bejing ga je predstavio s još sedmoricom pojačanja. Guoan je osim Ademija još doveo Brazilca Josefa De Souzu Diasa, 34-godišnjeg Brazilca koji je u karijeri igrao za Porto, Fenerbahce i Besiktas i, zanimljivo, igra na istoj poziciji kao i Ademi.

Michael Ngadeu Ngadjui je 32-godišnji kamerunski stoper koji je u Bejing stigao iz Genta, a kineski prvoligaš predstavio je još petoricu Kineza. Bekove Bouxana Fenga i Leija Lija, krilne igrače Liyua Yanga i Haoa Fanga te vratara Jiaqija Hana.

Još ranije klub je pojačao kineski Englez Nico Yennaris, a osim spomenutih Ademija, Ngadeua i Souze, u Bejingu igraju još dva stranca, nigerijski krilni igrač Samuel Adegbenro i južnokorejski stoper Kang Sang-woo.

Bejing Guaon prošlu je sezonu završio na sedmom mjestu kineske Super Lige.

Nova sezona prvenstva Kine počinje 15. travnja.



Tagovi

Arijan AdemiBejing GuoanKineska nogometna ligaDinamo ZagrebGNK Dinamo

Ostale Vijesti