Slaven Branislav Babic/PIXSELL
Slaven Branislav Babic/PIXSELL

BBB pozivaju na mobilizaciju: „Opet smo na prvoj crti!“

Vrijeme Čitanja: 4min | čet. 19.01.23. | 09:48

Više od dva mjeseca nakon što je Dinamo deklasirao Rijeku (7:2) u zadnjem kolu prvog dijela sezone, zagrebački sastav nastavak prvenstva dočekuje u dijametralno suprotnom raspoloženju i s neizvjesnom budućnosti. No, ako je suditi po pozivima i porukama Dinamovih navijača, jedna je stvar sigurna – Plavi će u subotu (17.30) imati gromoglasnu podršku s tribina!

Zaostalom utakmicom 17. kola HNL-a između Gorice i Varaždina u srijedu (0:0) vratio nam se hrvatski klupski nogomet. Posljednje jesensko kolo, odigrano prije više od dva mjeseca, sada nam se čini kao daleka prošlost. Hajduk je u njemu ispustio 0:2 prednost od Slaven Belupa, a Dinamo je odigrao jednu od najboljih utakmica sezone i upisao impresivnu 7:2 pobjedu nad Rijekom na Rujevici.

U konačni obračun za naslov prvaka Dinamo ulazi sa šest bodova prednosti i utakmicom manje od Hajduka. Prednost se čini naizgled nedohvatljiva za Majstore s mora jer, povijest je pokazala, Dinamo ovakvu veliku bodovnu razliku u pravilu ne ispušta.

Međutim, situacija u hrvatskom prvaku je možemo reći dijametralno suprotna od stanja tog 13. studenog 2022. kada je na Rujevici deklasirana Rijeka. Dinamo je tom pobjedom otišao na +6, kanonadom je zaključena sjajna polusezona u kojoj se ponovno igrala Liga prvaka, u kojoj je srušen Chelsea, a Dinamo je do posljednjeg kola bio u igri za prezimljavanjem.

Plavi su tada imali četiri (uskoro brončana) reprezentativca, blagajna je bila puna, a zbog predstojećih transfera (uključujući Gvardiola i Olma) trebala je biti još punija. Tribine dugo nisu bile brojnime, a na njima, također dugo, nije vladala takva pozitivna atmosfera. Uz sve to činilo se da se polagano počeo raspetljavati Gordijski čvor po imenu Stadion Maksimir. Činilo se da je Dinamo na 'vrhuncu moći' i ta tu 'idilu' ništa ne može poremetiti

A onda je stigla ta 'prokleta' skupština 12. prosinca kada se sve počelo urušavati. Od tada, proteklih više od mjesec dana domaću javnost zabavlja, a brojne Dinamove navijače i rastužuje, borba za Dinamovo 'prijestolje'. Ishod rata je neizvjestan, a što duže isti bude trajao, to će biti gore po Dinamo.

U međuvremenu je klub napustio Mislav Oršić, na izlaznim vratima su i drugi (ne samo hrvatski reprezentativci), a klub još nije doveo niti jedno zimsko pojačanje. Ante Čačić, kojem je Dinamova javnost polagano počela opraštati 'grijehe iz prošlosti', postao je sportski direktor, ali i 'okidač' koji je pokrenuo konačni 'rat'.

Onih naizgled nedodirljivih +6 uz utakmicu manje, više se ne čine kao najsigurnija oklada. Upitna je daljnja budućnost Dinamovih transfera (i za koliko će se novaca najveći kapitalci prodati), a iz ove perspektive ponovno se čini kako je pitanje stadiona daleko od realizacije.

Dinamo proljetni dio sezone otvara u subotu, 21. siječnja, protiv posljednje plasirane Gorice. Sada već davnog 13. siječnja ta se utakmica činila kao rutinska 'prepreka' na putu prema tituli, a sada su Dinamu, zbog cijele situacije, tri boda imperativ.

Bliža i daljnja budućnost kluba prilično su neizvjesne, no jedno je sigurno. U subotu, unatoč svemu, na Maksimiru se očekuje veliki broj navijača.

Dinamova navijačka skupina Bad Blue Boys mirovala je za vrijeme Svjetskog prvenstva, ako ne računamo njihove glasne 'nastupe' na utakmicama Futsal Dinama i KK Dinama, a na cijelu situaciju oko kluba osvrnuli su se samo jednim priopćenjem.

Sada je došlo vrijeme za povratak na mjesto na kojem se njihov glas čuje – Sjevernu tribinu Maksimira.

„Nakon duge pauze vraćamo se na Maksimir.

Pozivamo ovim putem sve Bad Blue Boyse i ostale navijače Dinama da ovu utakmicu shvate najozbiljnije moguće. Pred nama je borba za obranu naslova prvaka... i prije svega borba za naš klub i njegovu budućnost!

Sjeverna tribina je mjesto na kojem se jedno ne odvaja od drugog i ne sumnjamo da će navijači Dinama prepoznati važnost trenutka u kojem se sada nalazi naš klub.

Dinamo neće ostati prepušten sam sebi ni na terenu ni na tribinama i igrači će do kraja ove sezone imati još i veću podršku nego do sada.

Baš zbog svih događanja u i oko kluba, baš zato jer smo svjesni težine situacije u kojoj se nalazimo.

BAD BLUE BOYS“, stoji u njihovom priopćenju.

Prema ovom priopćenju, jedna stvar je čini se izvjesna – Dinamovi igrači do kraja sezone imat će gromoglasnu podršku sa sjevera, vjerojatno i zapada u nastojanju da Dinamo stigne do naslova.

Na društvenim mrežama pojavile su se brojne fotografije u kojima kvartovske i gradske podružnice navijačke grupe pozivaju sve Dinamove navijače na dolazak na utakmicu pod parolom „Opet smo na prvoj crti, za Dinamo borit ćemo se do smrti!“

Prema tome, borba za budućnost Dinama ubrzo bi mogla postati još zanimljivija…



Tagovi

Dinamo ZagrebGNK DinamoBad Blue BoysHrvatska nogometna ligaHNL

Ostale Vijesti