Bayern postavio novi rekord Lige prvaka

Vrijeme Čitanja: 1min | čet. 12.12.19. | 17:04

Nemilosrdni bavarski gigant.

Bayern München je sinoćnjom pobjedom protiv Tottenhama rezultatom 3:1 završio natjecanje po skupinama Lige prvaka s maksimalnim učinkom od svih šest pobjeda.

Događalo se kroz povijest da je neka momčad tako dominantno prošla prvu fazu, ali s gol razlikom od 24:5 ili +19 nije nitko nikad te je tako bavarski klub postao najbolja momčad skupina Lige prvaka od kad se igra u ovom formatu.

Bayern je otvorio najelitnije natjecanje s pobjedom protiv Crvene zvezde od 3:0, ali ruku na srce Beograđani su u toj utakmici još i jako dobro prošli, što se ne može reći za Tottenham koji je u drugom kolu usred Londona nastradao rezultatom 2:7.

U trećem kolu Bavarci su pokorili Pirej ostvarivši trijumf 2:3 protiv Olimpiakosa, kojeg su dva tjedna kasnije u Allianz Areni pobijedili rezultatom 2:0. U toj utakmici se još najbolje pokazala moć Bayerna, rezultatski su se gosti držali na terenu te su pali tek u 69. i 89 minuti, ali kad pogledate statistiku od čak 27 upućenih udaraca prema vratima Grka, dok s druge strane Olimpiakos nije uputio niti jedan udarac u okvir, sve vam je jasno.

Predzadnje kolo Nijemce je odvelo u Beograd, a tamo je Lewandowski naplatio propuste iz prve utakmice i torpedirao Zvezdu s četiri gola u pobjedi 0:6.

Sinoć je pobjedom protiv Tottenhama zatvoren savršen krug, a način na koji je Flickova momčad odigrala je za apsolutno divljenje.

 

 

POVRATAK NA NASLOVNICU

(foto: Reuters)

 


Tagovi

Robert Lewandowski

Ostale Vijesti