REUTERS/Annegret Hilse
REUTERS/Annegret Hilse

Bayern i Njemačka u problemima: Neuer ozlijeđen, propustit će utakmice Elfa, a možda i Klassiker

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 20.03.24. | 18:12

Neuerova ozljeda ostavlja Marc-Andre ter Stegena iz Barcelone, Bernda Lenoa iz Fulhama i Olivera Baumanna iz Hoffenheima kao golmanske opcije u njemačkoj momčadi Juliana Nagelsmanna

Kapetan Bayern Münchena, Manuel Neuer, povukao se iz njemačke reprezentacije nakon što je zadobio ozljedu lijevog aduktora na treningu, objavio je klub. Slavni 37-godišnji vratar će propustiti utakmice svoje reprezentacije protiv Francuske 23. ožujka i Nizozemske 26. ožujka.Bayern se 9. travnja susreće s Arsenalom na stadionu Emirates u četvrtfinalu Lige prvaka. Prije toga ugošćuju Borussiju Dortmund, a zatim putuju u Heidenheim u pokušaju da dođu do vrha Bundeslige. Vodstvo bavarskog kluba, kao niti njemačka reprezetacija nisu objavili koliko će trajati oporavak 37-godišnjeg Bayernovog kapetana.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Njemačka reprezentacija je potvrdila ozljedu u priopćenju koje glasi: “Manuel Neuer je otišao rano iz kampa zbog puknuća mišićnih vlakana u lijevom aduktoru i ne igra na nadolazećim dvjema međunarodnim utakmicama. Ozljedu je zadobio na treningu tog jutra. Brzo ozdravi, Manu.”

Neuerova ozljeda ostavlja Marc-Andre ter Stegena iz Barcelone, Bernda Lenoa iz Fulhama i Olivera Baumanna iz Hoffenheima kao golmanske opcije u njemačkoj momčadi Juliana Nagelsmanna.

Podsjetimo, Neuer je prethodno zadobio prijelom noge tijekom skijaško odmora u prosincu 2022., a na teren se vratio u listopadu 2023. U intervjuu za The Athletic, veteran je rekao da je svojim suigračima iz Bayerna rekao o svojoj ozljedi na skijanju u njihovoj WhatsApp grupi i ispričao se za incident. Sven Ulreich, 35-godišnji bivši vratar Stuttgarta, mijenjao je Neuera dok je bio ozlijeđen, ali se vratio u ulogu broja dva od prošle jeseni. Izraelski golman Daniel Peretz drugi je Bayernov vratar, ali 23-godišnjak je branio samo jednom za Bayern otkako je prošlog ljeta došao iz Maccabi Tel Aviva i proveo je veći dio 2024. izvan terena zbog ozljede koljena. Govorilo se da će od siječnja na posudbu, ali je pitanje što će biti sada nakon ove Neuerove ozljede.

Bayernov branič Sascha Boey također će propustiti sljedećih "nekoliko tjedana" zbog ozljede lijeve tetive koljena. Ovaj 23-godišnjak, koji se u siječnju pridružio njemačkom klubu iz Galatasaraya, zadobio je ozljedu također na treningu, a dijagnozu je potvrdila Bayernova liječnička služba ranije u srijedu. Boey je upisao samo dva nastupa za Bayern budući da je prethodno zadobio ozljedu mišića u veljači. (g)



Tagovi

Manuel NeuerBayernNjemačka nogometna reprezentacija

Ostale Vijesti