REUTERS/Angelika Warmuth
REUTERS/Angelika Warmuth

Nasljednik Manuela Neuera u siječnju ide na posudbu, njegovoj 35-godišnjoj 'konkurenciji' sprema se novi ugovor

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 24.11.23. | 09:23

Kapetan Bayerna se prije mjesec dana vratio nakon dugog izbivanja.

Izraelski vratar Daniel Peretz ljetos je ostvario transfer karijere. Iako su njemački mediji pisali kako je 'u kombinaciji' i Dominik Kotarski, Bavarci su se u konačnici odlučili angažirati talentiranog Izraelca iz Maccabi Tel Aviva za pet milijuna eura.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Odmah po potpisu ugovora bilo je jasno kako Peretz neće odmah postati nova 'jedinica' Bayerna. On je svojevrsno ulaganje u budućnosti, ali iz kluba ga nisu htjeli odmah poslati na posudbu budući da se u tim trenucima Neuer i dalje oporavljao od ozljede.

Tuchel je, dok je bio lišen usluga svojeg kapetana, među vratnicama koristio Svena Ulreicha, a on mu je za ukazano povjerenje odgovorio sjajnim predstavama. Čak toliko dobrim da su u klubu odlučili ponuditi novi ugovor. Iako ima 35 godina, Ulreich će uskoro s Bayernom potpisati novi ugovor na godinu i pol dana, a budući da je Neuer ponovno 'online', najkraću slamku izvukao je 23-godišnji Izraelac koji sada ima status trećeg vratara.

Budući da nema smisla da jedan tako kvalitetan i potentan vratar gleda hoće li za vikend biti na tribinama ili na klupi, iz kluba su odlučili da će ga već u siječnju poslati na posudbu. Navodno bi ga nekoliko klubova voljelo dovesti, ali se zasad njihova imena drže u tajnosti.

Po dolasku u Bayern, Peretz je potpisao petogodišnji ugovor, a jedinu natjecateljsku utakmicu za bavarskog giganta odradio je u DFB-Pokalu protiv Preußen Münstera.



Tagovi

BayernBundesliga

Ostale Vijesti