REUTERS/Andreas Gebert
REUTERS/Andreas Gebert

Bayer nakon mesarskog starta te isključenja slavio kod Sosinog Stuttgarta (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 19.09.21. | 17:14

Umjesto da se vrate, domaćini su s igračem više primili još jedan gol

Danas su na rasporedu tri zanimljiva susreta 5. kola Bundeslige. Borussia Dortmund dočekuje sastav berlinskog Uniona, dok Eintracht putuje u goste Wolfsburgu. Prva od svih, međutim, krenula je utakmica između Stuttgarta i Bayer Leverkusena, čiji su igrači na teren istrčali u 15:30.

Gosti u vodstvo dolaze već u 2. minuti. Nakon gužve u kaznenom prostoru, lopta je na lijevu stranu stigla Mitchelu Bakkeru, bek centaršutom pronalazi glavu suigrača Roberta Andricha, a veznjak tuče i pogađa suprotni kut gola protivničkog vratara.

Pogodak Andricha pogledajte OVDJE.

U 19. minuti, na semaforu je već 0:2. Talentirani veznjak Apotekara Florian Wirtz prebacio je jednog igrača Stuttgarta, s desne strane utrčao u kazneni prostor i dodao Patricku Schicku, nečuvanom pred petercem domaćina.

Pogodak Schicka pogledajte OVDJE.

Situacija nije mogla biti bolja za goste, ali onda im se dogodilo – isključenje. Strijelac prvog pogotka Andrich mesarskim je startom s punom kopačkom zahvatio Tanguyja Coulibalyja i sudac mu je nakon gledanja VAR-a pokazao crveni karton.

Nemilosrdan prekršaj Andricha pogledajte OVDJE.

Švabe, za koje je naš Borna Sosa odigrao cijelu utakmicu, prednost smanjuju šest minuta kasnije. Zgoditak je proslavio Orel Mangala, koji se u pravo vrijeme našao na prvom mjestu i pospremio pokušaj glavom jednog od svojih suigrača nakon što ga nije uspio ukrotiti golman Lukas Hradecky.

Pogodak Mangale pogledajte OVDJE.

Wirtz je sudjelovao u drugom golu svoje momčadi, a onda – umjesto da se Stuttgart vrati – u 70. potvrdio pobjedu Bayera. Domaćini su pohitali u napad u nadi da će izjednačiti, a mladi strijelac jednim se potezom riješio dvojice, imao jedan na jedan s vratarom i nije pogriješio.

Pogodak Wirtza pogledajte OVDJE.

BUNDESLIGA, REZULTATI:

A. Bielefeld – Hoffenheim 0:0

Augsburg – B. Monchengladbach 1:0

Bayern – Bochum 7:0

Mainz – Freiburg 0:0

Koln - RB Leipzig 1:1

Stuttgart - Bayer Leverkusen 1:3




Tagovi

BundesligaNjemačkaStuttgartBayer Leverkusen

Ostale Vijesti