Luka Stanzl/Pixsell
Luka Stanzl/Pixsell

Baturina se vraća u pravi tren, dugo se čeka njegov pravi potez! Je li najbolje sačuvao za kraj?

Vrijeme Čitanja: 3min | čet. 14.12.23. | 13:00

Dva gola i dvije asistencije nisu puno za igrača njegove kvalitete. Ali, imao je tijekom jeseni i dosta problema. U zadnje dvije utakmice sigurno može biti jaki adut i igrač odluke

Martin Baturina bit će u prvih 11 protiv Ballkanija. Potvrdio je to Sergej Jakirović dan uoči utakmice, Baturina je bio upitan zbog neugodne viroze, koja ga je zadnjih dana udaljila s terena. Ali, imao je nekih problema i ranije, propustio je utakmice protiv Slavena i Rudeša, zadnji put na travnjaku je bio u Dinamovoj pobjedi u Astani (2-0).

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Možemo slobodno zaključiti da se Baturina vraća u pravi tren, baš prije zadnje dvije Dinamove utakmice, nakon Ballkanija slijedi Hajduk, protiv kojega u Maksimiru Martin poslovično igra dobro. Dinamova 'desetka' veliki je Jakirovićev adut, Baturina je bio zaslužan za onaj preokret protiv Lokomotive u sudačkoj nadoknadi kad je zabio za 1-1, njegovi potezi uvijek mogu presuditi. Svaku utakmicu. Premda, pogled na brojke otkrit će da one i nisu vrhunske kakve bi trebale biti. Baturina je dosad zabio samo dva pogotka i tome dodao dvije asistencije, što je za igrača njegova talenta, kvalitete ali i uloge na terenu ipak premalo. Jedan je pogodak zabio u Europi, u onom ispadanju od Sparte u Pragu, drugi je bio taj spomenuti Lokomotivi. Zadnju asistenciju, pak, upisao je još krajem kolovoza, u Jakirovićevu HNL debiju protiv Rijeke. Četiri dana kasnije zabio je taj gol u Pragu...

Imao je Baturina dosta pehova. Potres mozga, viroze, ozljed(ic)e, nikako da uhvati pravu formu u kontinuitetu. Dvije-tri dobre utakmice, zatim neki problem. Pa onda reprezentativna stanka, prva, druga, treća... U cijeloj toj jeseni bez pravog odmora i predaha još je i debitirao za reprezentaciju, zaigrao protiv Latvije i Armenije. Naravno da sve to nije lako izdržati. A ako tome dodamo da je Baturina u nekim utakmicama, u kojima ga je trener Jakirović htio poštedjeti, igrao na vlastito inzistiranje te je znao pretrčati i više od 12 kilometara, onda nije čudno da je Baturina malo i 'ostao bez zraka'. Ukupno je ove jeseni do susreta s Ballkanijem, za klub i reprezentaciju, odigrao 29 utakmica.

Shrvale su ga viroza i temperatura blizu 40, bio je upitan za nastup protiv Ballkanija, ali oporavio se u najboljem trenutku.

"Spreman sam! Svi jedva čekamo utakmicu s Ballkanijem, želimo isprati i gorak okus onog poraza u Prištini.", rekao je Baturina, koji će u veljači napuniti 21 godine. Ulazi polako u razdoblje kad nogometno više neće biti 'talentirani mladić', već igrač od kojega se očekuju velike stvari, da bude jedan od vođa ovog Dinama. Iza njega je, kao i iza čitave momčadi, jedna promjenjiva jesen, ne odveć sjajnih brojki. Ali, sad se vraća, Jakirović je dobio važnog aduta prije dvije, odlučujuće utakmice polusezone. Je li Martin svoje najbolje stvari sačuvao za kraj?



Tagovi

Martin BaturinaGNK DinamoFK BallkaniKonferencijska liga

Ostale Vijesti