Sasa Miljevic/PIXSELL
Sasa Miljevic/PIXSELL

Bartolec za Germanijak: "Nismo ravnodušni prema ovome što nam se događa"

Vrijeme Čitanja: 3min | sub. 20.08.22. | 13:00

Osijekov bek s posebnom emocijom istrčat će na Maksimiru obzirom da je ondje proveo punih osam godina

Jedan od igrača Osijeka koji će s posebnom emocijom istrčati večeras na Maksimiru jest Karlo Bartolec. Dijete Dinama koji je proveo osam godina kao "modri" ali nikada nije dobio pravu priliku.

“Bio sam tu, strpljivo čekao, ali sudbina je odlučila drugačije. Tada je na desnom beku igrao Pinto, a kada su kupili Stojanovića iz Maribora shvatio sam da moram tražiti svoj put”, sjeća se Bartolec koji je otišao u Lokomotivu, pa Nordsjaelland te Copenhagen. U međuvremenu je debitirao za reprezentaciju da bi ga Nenad Bjelica prošlo ljeto otkupio i doveo u Gradski vrt.

“Sve ima svoje razloge. Išao sam tim putem i sretan sam što je tako ispalo. Možda je moglo biti drugačije, ali nema smisla pričati o stvarima na koje ionako ne možeš utjecati. Sretan sam svojom karijerom do sada i onime što je ispred mene”.

Osijek je trenutno u prilično turbulentnoj situaciji. Gledajući ih na pripremama, malo tko je vjerovao da će “lege” ovako ući u sezonu.

“Iskreno, ne znam što nam se dogodilo. I mi u svlačionici puno pričamo, nemojte misliti da smo ravnodušni prema ovome. Tražimo razloge, pokušavamo djelovati. Sve je bilo dobro do tog povratka iz Astane. Imali smo Lokomotivu nakon koje smo bili malo poljuljani. I onda se dogodio uzvrat s Kazahstancima. Imamo ih u prvom poluvremenu, jednostavno ne vidim način da to ispustimo. I primimo taj gol, sve ode u krivom smjeru. Do danas smo u toj rupi. Kao da se sve urotilo protiv nas”, iskren je Bartolec koji ne gubi optimizam. Protiv Varaždina je malo nedostajalo, sada će se vaditi protiv Dinama.

“Skupili smo glave, svjesni kako je svaka utakmica prilika za novo dokazivanje. Trebaš biti profesionalan, odgovoran prema poslodavcu, navijačima ali i samom sebi. Idemo u Maksimir probati izvući najbolje što možemo”.

Ono što je bitno, a što ne smijemo preskočiti, jest glasina kako je Bjelica izgubio konce svlačionice. Međutim, Bartolec će to u startu demantirati.

“To je besmislica. Apsolutno slijedimo Bjelicu, ima podršku i kada vidimo koliko je njemu stalo da izađemo iz ove krize onda i mi idemo preko granica”.

Dakle, Dinamo… Olakotna okolnost za Osijek jest činjenica da dolaze lideru između dvije najvažnije utakmice u sezoni.

“Ne gledam to tako. Imamo mi dovoljno svojih problema da bih sada mislio je’l Dinamo koncentriran na Bodo ili na nas. Gledajmo sebe, izvucimo ono što možemo i nadajmo se najboljem. Realno je da Dinamo napravi neke rošade u kadru, ali imaju dužinu klupe i kvalitetu i ako ćemo računati na to, onda neće biti dobro”, sasvim jasan je Bartolec koji smatra kako je neriješeno dobar rezultat.

“Zapravo, vidjet ćemo na kraju. Uvijek je neriješeno dobro na Maksimiru, ali da dođeš do toga moraš ići na pobjedu. Osijek uvijek mora ići na pobjedu bez obzira na ime protivnika i stadiona na kojem igramo”.

U Maksimiru će naš sugovornik imati posebnu podršku.

“Svi su se najavili. Od obitelji do prijatelja. Traži se karta više”.

S druge strane ga očekuje prijatelj.

“Često se čujem s Perom Bočkajem. Sjajan igrač i još bolja osoba. Zajedno smo bili u Dinamu i Lokomotivi. Sada nismo pričali zadnjih dana, bio je u Norveškoj ali sigurno ćemo se čuti”, završio je Bartolec.

HNL, 6. kolo

Petak, 19. kolovoza

Slaven Belupo – Gorica 2:1

Subota, 20. kolovoza

Varaždin – Šibenik, 18.30

Dinamo – Osijek, 21.05

Nedjelja, 21. kolovoza

Istra 1961 – Rijeka, 18.55

Hajduk – Lokomotiva 21.05

*Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. Igraj odgovorno. 18+


Tagovi

Karlo BartolecNK OsijekGNK DinamoMaksimirPetar BočkajNK LokomotivaHNLHrvatska nogometna liga

Ostale Vijesti