Barcin izdanak stopirao karijeru kako bi se borio protiv korone i postao - farmaceut

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 01.04.20. | 08:53

Za ovako nešto još nismo čuli, ali preostaje nam reći samo jedno - svaka čast.

Nevjerojatno, ali istinito.

Nekadašnji izdanak Barcelonine škole nogometa i bivši igrač Celte, Huesce, Luga, Leganesa i Raya Vallecana, stopirao je karijeru u 29. godini kako bi pomogao svojim sugrađanima u A Coruni u borbi protiv koronavirusa. Riječ je o Antoniju Rodriguezu 'Toniju' Dovaleu, koji je donedavno igrao u tajlanskom Navy FC-u, ali je tijekom prvenstvene pauze ove zime zbog virusa bio primoran ostati u domovini.

Dovale nije oklijevao priskočiti u pomoć svojim sugrađanima kada je virus koji uzrokuje COVID-19 stigao u njegovu domovinu te je stopirao karijeru i obukao - farmaceutsku kutu. Ovaj nekadašnji igrač iz La Lige, koji je La Masiju napustio s 15 godina, prije četiri je godine stekao fakultetsku diplomu iz farmakologije, a ovo će mu biti prvi put da se bavi ovim poslom.

"Pakirao sam stvari za povratak u Tajland kada su se stvari zakomplicirale. Završio sam farmaciju dok sam igrao u Aziji, ali nikada nisam bio dovoljno dugo u Španjolskoj da bi stekao praktično znanje. Kako je nogomet pauziran poslije svih ovih restrikcija kretanja, rekao sam samom sebi "stekni praktičnog znanja i iskustva u farmaciji i daj svoj obol", rekao je Dovale, koji je još igrao u karijeri za Sporting Kansas u MLS-u, Bengaluru u Indiji i Nea Salamis na Cipru.

Priznao je da postoji strah među ljudima koji rade s javnošću, poput ljekarnika, a i da ima nedostataka određenih lijekova i pribora. Međutim, dodao je da se mora žrtvovati za druge.

"Sada sam kao i svi ostali, a treniram kući preskačući i trčeći oko namještaja. Nadam se da će ovo brzo biti gotovo kako bi se mogao vratiti igranju nogometa ponovno", zaključio je Toni Dovale.

Ovaj krilni napadač za Celtu iz Viga skupio 26 nastupa u Primeri, dok je veći obol španjolskom nogometu dao u Segundi gdje je nosio dres Leganesa, Luga i Huesce.

Iz udobnosti svog doma možete bez problema koristiti širok spektar GERMANIJINE online ponude na najbrži, najjednostavniji način, što je ovih dana vrlo bitno. Za razliku od klađenja na uplatno-isplatnom mjestu, gdje morate obaviti mnogo više koraka kako biste se okladili, preko internetske stranice ili aplikacije germaniasport.hr samo u ŠEST koraka obavit ćete sve što je potrebno kako bi igra započela. Detaljne upute pogledajte OVDJE!

Pogledajte TEČAJEVE Germania Sport kladionice.

POVRATAK NA NASLOVNICU

(Foto: Pixsell)

 


Tagovi

Toni Dovale

Ostale Vijesti