Reuters
Reuters

Barcinih 12 mladih uzdanica rame uz rame s prvom momčadi: Među njima i donedavni 'Zagrepčanin'

Vrijeme Čitanja: 3min | pon. 10.07.23. | 17:02

Xavi slaže Barcinu budućnost

Barcelona je počela s pripremama za novu sezonu. Xavi je pozvao 26 igrača u Ciutat Esportivu, prošli su medicinske i fizičke testove, a potom krenuli s treninzima. Zanimljivo, 12 od navdenih 26 igrača pripada momčadima Barça Atlètic i Juvenil A. Mladići koje je izabrao Xavi bit će budućnost nove, moderne Barcelone. Naravno, neki će u procesu vjerojatno i otpasati, ali valja zapamtiti ova imena jer možda baš oni budu nasljednici velikana kojima se danas divimo u prvoj momčadi Barce.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Pogledajte što je Mundo Deportivo, portal informiran o događajima iz katalonskog giganta i involviran u svaku poru Barce rekao o njima:

MIKAYIL FAYE, 18 godina

Senegalski središnji branič pridružio se Barçi prije jedva mjesec dana i to iz zagrebačke Kustošije gdje ga je vodio Samir Toplak. Faye je u Barcelonu stigao kao luksuzno pojačanje, no već je objašnjeno da će predsezonu odraditi s prvom momčadi. Xavi će biti pažljiv prema mladom igraču jer ako se odlazak Lengleta i Chadija Riada ostvari, bit će tu zajedno s Iñigom Martínezom, jedinim ljevonogim središnjim braničem koji momčad ima.

ÁNGEL ALARCÓN, 19 godina

Krilni napadač Castelldefelsa postao je osmi igrač koji je debitirao pod Xavijem prošle veljače protiv Cádiza. Alarcón je propustio posljednji dio sezone zbog ozljede, ali trener ga cijeni i odradit će prve treninge s prvom momčadi.

PAU CUBARSI, 16 godina

Iako još nije debitirao u službenoj utakmici s prvom momčadi, trenirao je u raznim prilikama s momčadi. Cubarsí je prošle sezone igrao u momčadi Juvenil B unatoč tome što je još uvijek bio kadet, a jedan je od najpersperspektivnijih braniča.

DIEGO KOCHEN, 17 godina

Američki vratar pridružio se redovima Barçe 2019. kako bi se pridružio momčadi Infantil A. Od tada njegov napredak raste, do te mjere da ga je Sergi Barjuan, tadašnji trener B momčadi, pozvao da trenira s drugom momčadi. Vratar bi osim za SAD mogao igrati i za peruanske i venezuelanske momčadi s majčine odnosno očeve strane.

ESTANIS PEDROLA, 19 godina

Lijevo krilo s brzinom i nadigravanjem. U siječnju 2022. imao je debi u prvoj momčadi protiv Mallorce. Ove sezone bio je jedan od najboljih strijelaca Barcine podružnice s osam golova.

FERMÍN LÓPEZ, 20 godina

Andaluzijski veznjak vraća se u Barcinu momčad nakon godinu dana na posudbi u Linaresu. Fermín je bio jedan od najistaknutijih igrača momčadi Jaéna, postigao je 12 golova i dodao četiri asistencije. Sada ima priliku oduševiti Xavija.

HÉCTOR FORT, 16 godina

Héctor Fort je jedan od najvećih projekata desnog beka koji je klub uspio posljednjih godina. Ove sezone igrao je između ostalih natjecanja i UEFA Youth League odigravši šest utakmica. Njegov nastup nije prošao nezapaženo od strane Xavijevog stožera pa je već debitirao u prijateljskoj utakmici protiv Vissel Kobea u Japanu .

LAMINE YAMAL, 15 godina

Lamine je krilo predodređeno da bude jedan od najvažnijih igrača u Europi u nadolazećim godinama. Odradit će predsezonu s prvom momčadi, ali mora se imati na umu da je još uvijek kadetska dob. Klub će ga ubrzo zaštititi obnovom vjernosti u smislu profesionalnoga ugovora.

MARC CASADÓ, 19 godina

Vrlo organiziran veznjak s izvrsnom tehnikom. Već je debitirao s prvom momčadi u Ligi prvaka protiv Viktorije Plzen. Prošle predsezone putovao je s Xavijevim momcima u Sjedinjene Američke Države, a sve govori da će i ove godine učiniti isto.

PAU PRIM, 17 godina

Pau Prim bio je jedan od igrača koje je Joan Laporta spominjao kao moguću zamjenu za Busquetsa. Čovjek iz Castellbisbala ove je sezone igrao u juniorskom B rangu. Poput Héctora Forta i on je igrao cijelu utakmicu protiv japanskog Vissel Kobea.

MARC GUIU, 17 godina

Još jedan od igrača kojima je Xavi pružio prvu priliku protiv Vissel Kobea. Centarfor je ove sezone igrao za Juvenil A, a predsezonu će igrati s prvom momčadi. Ove godine u Omladinskoj ligi odigrao je pet utakmica i postigao jedan gol.

UNAI HERNÁNDEZ, 18 godina

Unai Hernández je ofenzivni veznjak koji je u Barçu došao prošlog ljeta iz omladinskih pogona Girone. Igrao je s Juvenil A ove sezone u Omladinskoj ligi i ostvario sjajne brojke postigavši ​​dva pogotka i podijelivši isto toliko asistencija u manje od 300 minuta igre.

(eg)




Tagovi

BarcelonaAbel XavierMikayil FayeKustošija

Ostale Vijesti