Barceloni lakši trening u Kupu kralja, odlična asistencija Rakitića

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 30.01.20. | 21:23

PreLegani izazov za Barcu.

U osmini finala španjolskog Kupa kralja Barcelona je ugostila Leganes, te lako slavila s 5:0.

Domaćini nisu gubili vrijeme kako bi si osigurali što mirnijih 90 minuta. Na svojoj desnoj strani Nelson Semedo je odigrao dupli pas sa Leom Messijem koji ga je izbacio u situaciju da idealno posluži Antoinea Griezmanna. On to kratkom povratnom loptom i čini, a Francuz iz blizine desnom nogom matira vratara Cuellara, koji je bio potpuno nemoćan. Od četvrte minute je 1:0.

Francuz je zatresao mrežu ponovno već u devetoj minuti, i to nakon zaista prelijepe akcije Barcinih igrača. Ipak, gol je poništen radi ofsajda.

No nije se previše čekalo na povećanje vodstva. 27. je minuta i Leo Messi izvodi korner s desne strane. Kao i većinu stvari na terenu, Argentinac to radi maestralno – oštro na prvu stativu, a prvi je na lopti Francuz Clement Lenglet koji glavom samo sprovodi loptu u daljnji kut mreže.

Taj je rezultat stajao do 59. minute. Tada je Frenkie de Jong primio loptu duboko na svojoj polovici te, zapravo vrlo laganom i logičnom dubinskom loptom uposlio Messija na desnoj strani u prazan prostor. Nogometni je mađioničar malo bio opušten, pomalo petljao, no na kraju se snašao i od ''odbijanca'' smjestio loptu u gol.

U 77. minuti pada četvrti gol. Nakon kombiniranja na protivničkoj polovici u stopostotnoj se prilici našao Ansu Fati. Vratar mu udarac brani, na odbijenu loptu naletava Messi, no i njegov udarac biva obranjen. Konačno, loptu je u gol zakucao Brazilac Arthur s pet i pol metara.

Ivan Rakitić ušao je u igru u 61. minuti umjesto Artura Vidala, a krajem utakmice, u 89., postao asistentom. Naš se reprezentativac oslobodio jednog igrača, te dao fenomenalnu loptu u prazan prostor kojom je u stopostotnu priliku izbacio Messija. Argentinac tu priliku ne propušta, te postavlja konačnih 5:0 nakon što je zaobišao gostujućeg vratara.

U četvrtfinalu će Setienov sastav igrati protiv neugodnog Real Sociedada.

(foto: Reuters)

 


Tagovi

BarcelonaLeganesKup kraljaReal SociedadLionel MessiAnsu FatiNelson SemedoAntoine GriezmannFrenkie de JongIvan Rakitić

Ostale Vijesti