REUTERS/Albert Gea
REUTERS/Albert Gea

Barcelona rutinski preko Cadiza za sve veći odmak od Reala na vrhu, gostima poništena dva gola (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 19.02.23. | 22:52

Katalonci imaju osam bodova više od Madriđana

Barcelona je svladala Cadiz rutinski na domaćem terenu 2:0, ali daleko od toga da su gosti bili inferiorni naspram katalonskog giganta. Dapače, Xavi i društvo mogu biti itekako zadovoljni što su uzteli bodove u ovome susretu. Iako je Barca imala loptu većinom u svojim nogama, Cadiz je i s daleko manjim posjedom stvarao praktički jednak broj prilika kao Katalonci.

Na iznenađenje svih, Cadiz je prvi zatresao mrežu. Bilo je to u 19. minuti kada je Roger Marti zabio, ali mu je gol potom poništen zbog zaleđa. Taj gol kao da je probudio Katalonce.

Samo nekoliko trenutaka kasnije sjajnu solo akciju je iamo Ferran Torres, ali je lopta otišla pokraj gola, no do odmora su igrači Barce naplatili svoj trud. Prvo je to u 43. minuti napravio Sergi Roberto pokupivši odbijanac, a u prvoj minuti sudačke nadoknade prvog dijela je Robert Lewandowski također zatresao mrežu. Primio je odličnu loptu na rubu kaznenog prostora i poslao ju u donji lijevi kut za 2:0.

U nastavku je i dalje Lewa bio najraspoloženiji među napadačima Barcelone, ali ovoga puta mu šutevi nisu ulazili u mrežu. S druge strane, Cadizu opet jedan je, ali je i ovoga puta poništen. Nesretnik je opet bio Roger Marti, a njemu će sudac Pablo Gonzalez Fuertes biti najveća noćna mora nakon ove utakmice. U posljednjih 10-ak minuta susreta, Cadiz je prijetio iz nekoliko prilika. Prveo preko Fede San Emeterija koji je tukao glavom, baš kao i Choco Lozano u finišu susreta, a uz to je Christopher Ramos De la Flor uspio tući u kaznenom prostoru prema golu, ali je Ter Stegen bio spreman na taj udarac.

Najbitnije trenutke susreta pogledajte OVDJE.

Barcelona je i dalje vodeća momčad lige s osam bodova više od Real Madrida.(eg)





Tagovi

BarcelonaCadizLa LigaRobert Lewandowski

Ostale Vijesti