Barcelona ne može bez Messija – evo i dokaza

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 17.08.19. | 09:24

Poraz na otvaranju prvenstva.

Izgledalo je kao da će utakmica otvaranja nove sezone u La Ligi između Barcelone i Athletic Bilbaa završiti bez golova. Međutim, trener Baska, Gaizka Garitano, u igru je u 88. minuti odlučio ubaciti prekaljenog napadača Aritza Aduriza.

Ušlo se u 89. minutu, domaćini su na San Mamesu probili lijevu stranu obrane gostiju odakle je stigao ubačaj, a 38-godišnji stari lisac Aduriz škaricama fantastično matira Marc-Andrea Ter Stegena za pobjedu Bilbaa i turbulentan početak sezone za Blaugranu.

<blockquote class="twitter-tweet"><p lang="es" dir="ltr">15 - Aritz Aduriz ha igualado a Lionel Messi como el futbolista de toda la historia de <a href="https://twitter.com/hashtag/LaLiga?src=hash&amp;ref_src=twsrc%5Etfw">#LaLiga</a> que ha marcado en más temporadas consecutivas (15 seguidas). Héroe <a href="https://t.co/mIlgRXBBFh">pic.twitter.com/mIlgRXBBFh</a></p>&mdash; OptaJose (@OptaJose) <a href="https://twitter.com/OptaJose/status/1162468326171430912?ref_src=twsrc%5Etfw">August 16, 2019</a></blockquote> <script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

Na ovoj utakmici nije bilo Lionela Messija zbog oporavka od ozljede lista, a ovaj poraz odmah je pokrenuo lavinu reakcija i komentara, kako od struke i bivših nogometaša, tako i od strane publike. Može li Barca bez Messija?

Ako ćemo gledati utakmice koje su lani odigrali bez njega, brojke su prilično lako čitljive. U posljednjih šest utakmica bez argentinskog čarobnjaka, Katalonci nisu upisali niti jednu pobjedu.

Upisali su dva remija i čak četiri poraza. Krenulo je remijem u Milanu protiv Intera (1-1), da bi potom Levante bio bolji od njih na svom terenu. Sljedeći put izgubili su od Seville na Pizjuanu, a čak je i mala Huesca izvukla bod protiv Barcelone bez Messija. Lani su upisali još jedan poraz bez Argentinca, od Celte i to bez zabijenog gola (2-0), a sada su i u novu sezonu startali porazom bez zabijenog gola.

Bliži li se kraju avantura Ernestea Valverdea na Camp Nou?

<blockquote class="twitter-tweet"><p lang="de" dir="ltr">FC Barcelona’s last 6 games without Lionel Messi:<br><br>Inter 1-1 FCB<br>Levante 2-1 FCB<br>Sevilla 2-0 FCB<br>Huesca 0-0 FCB<br>Celta 2-0 FCB<br>Athletic 1-0 FCB<br><br>2 draws, 4 losses.<br><br>One man team. <a href="https://t.co/h6GlzlsJgm">pic.twitter.com/h6GlzlsJgm</a></p>&mdash; Stan (@FutboIStan) <a href="https://twitter.com/FutboIStan/status/1162467632962048001?ref_src=twsrc%5Etfw">August 16, 2019</a></blockquote> <script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

(Foto: Reuters)


Tagovi

Lionel MessiErnesto Valverde

Ostale Vijesti