Barcelona kiksala na Camp Nou protiv posljednjeplasirane momčadi skupine (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 05.11.19. | 20:50

Česi su odigrali odličnu utakmicu.

Nogometaši Barcelone upisali su drugi remi u ovogodišnjem izdanju Lige prvaka. Na svom Camp Nou odigrali su utakmicu bez golova protiv autsajdera Slavije iz Praga, ali i dalje će ostati na prvom mjestu skupine i nakon ovog kola jer imaju četiri boda prednosti nad Interom i Borussijom Dortmund uoči njihovog večerašnjeg okršaja.

Iako se očekivala velika opsada gostujućeg gola, češka momčad se odlično držala do predaha. Iako će mnogima to biti iznenađenje, Slavia je ove sezone odigrala sve tri utakmice u skupini na vrlo visokoj razini – imali su Inter na konopcima, ali je završilop 1-1, od Borussije su izgubili 2-0 i prikazali odličnu igru, dok su protiv Barce u Pragu imali vrlo otvoren susret ali su kapitulirali 2-1.

U prvom dijelu stoga ne čudi kako je Blaugrana imala tek dvije prilike za ugroziti danas odličnog vratara Kolara. Skinuo je u prvom dijelu zicer Semedu, a pred kraj poluvremena odlično je reagirao nakon Mesijevog udarca.

Argentinskom čarobnjaku nije pošlo za nogom postići gol u 35. minuti kada je odradio sjajnu solo akciju, ali njegov odličan udarac s vrha šesnaesterca završio je na gredi.

Pred kraj poluvremena gosti su uspjeli šokirati domaće navijače, postigli su gol, ali on je poništen zbog ofsajda.

U nastavku je momčad Ernestea Valverdea napravila pravu opsadu gola, uspjeli su i zabiti gol nakon odličnog proigravanja de Jonga za Messija. Argentinac je dodao za Vidala, ali prethodno je Messi bio u minimalnom zaleđu.

Nastavili su napadati domaćini, ali kako je vrijeme odmicalo i taj intenzitet se potpuno smanjio da bi u 93. minuti sudac pregledavao VAR za jednu spornu situaciju u šesnaestercu gostiju. Ipak, Michael Oliver je pokazao da penala nema i Slavia je došla do jako velikog boda.

Hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić ušao je u igru umjesto Busquetsa u 68. minuti i zaradio pljesak domaće publike, koja se i dalje ne miri s njegovim sjedenjem na klupi. Ipak nije ni on uspio pomoći Kataloncima da dođu do pobjede u večerašnjem ogledu.

Ovo je prva utakmica nakon sedam godina da je Barca odigrala utakmicu grupne faze Lige prvaka na Camp Nou, a da nije uspjela postići nijedan gol.

 

 

 

 

<blockquote class="twitter-tweet"><p lang="en" dir="ltr">First time in seven years that Barca have failed to score in a Champions League group game at the Camp Nou.</p>&mdash; The Spanish Football Podcast (@tsf_podcast) <a href="https://twitter.com/tsf_podcast/status/1191805884332154882?ref_src=twsrc%5Etfw">November 5, 2019</a></blockquote> <script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

U drugoj utakmici igranoj u ranijem terminu u 18:55 sati, RB Leipzig je na gostovanju kod Zenita upisao pobjedu rezultatom 2-0.

Momčad Juliana Nagelsmanna ponovno je slavila protiv Rusa, koje je dobila i u Njemačkoj prije dva tjedna (2-1), a ovog puta ponovno je strijelac bio Marcel Sabitzer (63') i Diego Demme (45+5').

Leipzig je prvi s 9 bodova, Zenit ima četiri boda koliko ima i Lyon, dok je Benfica posljednjeplasirana s tri boda uoči večerašnjeg ogleda s francuskim 'Lavovima'.

 

 

 

 

(Foto: Reuters)


Tagovi

Lionel MessiIvan RakitićErnesto ValverdeSlavia Prag

Ostale Vijesti