Barca zbog Coutinha svakog igrača Liverpoola plaća 100 milijuna više

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 20.04.19. | 09:13

Sjajan posao Redsa.

U polufinalu Lige prvaka očekuje nas dvoboj Liverpoola i Barcelone, a osim što se radi o dvije iznimno napadačke momčadi, radi se i o dobrim poslovnim partnerima. Barem kada gledamo prodaju s Anfielda na Nou Camp. 

Luis Suarez je u ljeto 2014. za tada golemih 82 milijuna eura postao novi član Blaugrane i zabio nevjerojatnih 175 golova u nepunih pet godina. Druga velika trgovina bio je dolazak Coutinha u siječnju 2018. za 135 milijuna eura, no on se nije pokazao kao vrhunsko pojačanje poput Suareza. 

Dvoboj u polufinalu elitnog klupskog natjecanja podsjetio nas je i na odličan posao koji je uprava Redsa napravila prilikom posljednje prodaje u Kataloniju. Naime, ako Ernesto Valverde u naredno vrijeme želi dovesti neko pojačanje iz redova momčadi Jurgena Kloppa, to će ga itekako koštati. Naime, Barca će morati platiti 100 milijuna eura bonusa za svakog igrača kupljenog iz Liverpoola sve do 2020. godine! Ovu genijalnu klauzulu osmislio je i u ugovor o prodaji Coutinha ugradio Michael Edwards, sportski direktor Redsa. 

To znači da bi, primjerice, za dovođenje Virgila van Dijka (a Katalonci su za njega bili zainteresirani prije nego što je stigao na Anfield), ponos Katalonije prvo dogovorio iznos otkupne klauzule, a potom sve to začiniti s dodatnih 100 milijuna eura. A s obzirom na to da je Klopp doveo nizozemskog stopera za 75 milijuna eura, samo da njegovu odštetu trebalo bi potrošiti barem 100 milijuna. Odnosno u konačnici barem 200, ako dodamo 100 milijuna bonusa. Puno previše novaca, čak i za Barcelonu. 

Što na kraju reći nego briljantan potez sportskog direktora Liverpoola. Sjajnim potezom otjerali su tada, barem na dvije godine, klub koji im je oteo Suareza i Coutinha. Sada su sigurni da se ti slučajevi neće ponoviti sa Salahom, van Dijkom ili nekim trećim. Barem ne ovog ljeta...

(foto: Reuters)


Tagovi

BarcelonaLiverpoolCoutinho

Ostale Vijesti