REUTERS/Albert Gea
REUTERS/Albert Gea

Barça reunion: Sve je izvjesnije - Messiju, Busquetsu i Albi priključuje se Luis Suarez!

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 01.11.23. | 17:21

Uprava i navijači Gremija pokrenuli su kampanju za ostankom Urugvajca u klubu iz Porto Alegrea, no, po svemu sudeći, Suarez će na kraju sezone preći na sunčanu Floridu.

Led je probio Leo Messi, odmah za njime u klub je stigao Sergio Busquets, a ubrzo i Jordi Alba. Tri igrača koja su obilježila povijest sunčane Barcelone veteranske godine svoje karijere odlučili su provesti na sunčanoj Floridi. Slavni trojac donio je Inter Miamiju prvi trofej u povijesti (Leagues Cup), ali nije uspio osvojiti Američki kup (poraz u finalu od Houston Dynama, bez Messija i Albe), niti se plasirati u playoff MLS-a. Još na kasno ljeto špekuliralo se kako bi se spomenutom trojcu trebao pridružiti i četvrti mozaik iz Barçine povijesti, Luis Suarez koji je početkom godine urugvajski Nacional zamijenio brazilskim Gremiom, trenutno četvrtoplasiranom momčadi brazilske Serie A, a koja, devet utakmica prije kraja prvenstva, ima i devet bodova manje od vodećeg Botafoga.

S obzirom na to da je Gremio i tada, kada su u Inter dolazili Suarezovi bivši suigrači, bio pretendent za naslov, tehnički direktor kluba Renato Portaluppi odlučno je izjavio kako nema šanse da će Gremio pustiti El Pistolera najmanje do kraja godine. Iako ima 36 godina, Suarez ove sezone igra sjajno, u 45 utakmica za momčad iz Porto Alegrea zabio je 19 pogodaka i upisao 15 asistencija. Suarez je dao 100 posto od sebe, načeto koljeno djeluje odlično, najbolji je strijelac i asistent kluba u ovoj sezoni i navijači kluba učinit će sve ne bi li ga zadržali do kraja ugovora, a koji ističe na kraju iduće sezone, odnosno u prosincu 2024. godine. Navijači Gremija pokrenuli su digitalnu kampanju s hashtagom #FicaSuarez (Suarez, ostani), nešto po uzoru na kampanju Hajdukovih navijača za Marka Livaju, ili Dinamovu za povratak Luke Modrića koji bi 'imalo bi smisla'.

Međutim, kontakti između Intera, Gremija i, dakako, Suareza, traju već neko vrijeme. Urugvajski golgeter navodno je prihvatio ponudu Intera da se pridruži svojim bivšim suigračima već krajem ove godine, a Beckhamovom klubu neće biti problem platiti odštetu Gremiju, posebno jer je riječ o igraču koji će krajem siječnja uči u 38. godinu života.

"Puno toga se može dogoditi do kraja godine. Trenutno smo fokusirani na borbu za mjesto u Copi Libertadores, a i dalje smo u utrci za naslovom. Kada dođe vrijeme, pregovarat ćemo sa Suarezom. Naravno da želimo da ostane u klubu, ali kako trenutne stvari stoje, Suarez će nas napustiti na kraju sezone", rekao je predsjednik Gremija Alberto Guerra.

Prema tome, Suarez je na korak do prelaska u Inter, no, uprava i navijači Gremija učinit će sve ne bi li rasnog golgetera zadržali u svojim redovima i iduću sezonu... (rv)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Inter MiamiDavid BeckhamLionel MessiSergio BusquetsGremioLuis Suarez

Ostale Vijesti