Barca nakon finala Kupa ide u remont: Rakitić predvodi devetoricu otpisanih (GRAFIKA)

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 25.05.19. | 18:19

U finalu igraju protiv Valencije.

Nogometaši Barcelone, u subotu navečer imaju priliku doći do dvostruke krune. Nakon što su već odavno osigurali naslov prvaka Španjolske, večeras mogu doći do titule u Kupu. U finalu će se susresti s Vallencijom na stadionu Betisa, Benito Vaillamarin.

ODIGRAJ Barcelona – Valencia

Bit će ovo posljednja natjecateljska utakmica za Blaugranu ove sezone, nakon koje slijedi potpuni remont. Kako prenosi katalonski list Sport, uprava je spremna na otpis čak devetorice nogometaša, a listu predvodi hrvatski veznjak Ivan Rakitić.

Sport piše kako se ne zna hoće li Raketa otići, posebice ako se zna da trener Ernesto Valverde inzistira na njegovom ostanku, međutim, klub s druge strane osluhuje ponude za 31-godišnjeg veznjaka. Budućnost Barcinog veznog reda je Frenkie de Jong koji dolazi ovog ljeta, a uprava će sigurno pustiti hrvatskog reprezentativca za odgovarajuću sumu novca.

Nadalje, na 'listi za odstrijel' nalazi se još osmero igrača. Prvi je rezervni vratar Jasper Cillessen, koji će unatoč startu od prve minute u finalu ipak otići iz kluba, a za njega 'bercelonisti' traže 25 mlijuna eura. U obrani se radi mjesta za Matthijsa de Ligta te su na odlasku Jeison Murillo kojemu istječe posudba, dok Thomasu Vermaelenu istječe aktivan ugovor. Jedini koji će biti udarac za Barcu, u slučaju da ode, je Samuel Umtiti, koji jeizgubio mjesto u momčadi nauštrb Clementa Lengleta.

Najveća je gužva na krilnim pozicijama, a Sport dalje piše kako će papire dobiti Malcom i najskuplje pojačanje, Philippe Coutinho, dok će svoje talente na neku drugu destinaciju odnijeti i Rafinha, a Kevinu Princeu Boatengu istječe najčudnija posudba Barcelone u dugo vremena.

(Foto: Reuters)


Tagovi

Ivan RakitićThomas VermaelenJasper CillesenSamuel UmtitiJeison MurilloCoutinhoPhilippe CoutinhoMalcomKevin-Prince BoatengRafinha

Ostale Vijesti