Igor Šoban/Pixsell
Igor Šoban/Pixsell

Bakrar potpisuje u utorak, Bišćan sad ima i Emrelija! Još jedan Modri ide prema Rujevici

Vrijeme Čitanja: 3min | pon. 26.06.23. | 12:30

Dinamo je otputovao u Brdo kod Kranja, na popisu su 23 igrača, a Istrin napadač trebao bi se priključiti dan prije reprezentativaca

Mounsef Bakrar trebao bi u utorak postati novi Dinamov igrač. Istrin napadač stiže na posudbu, tijekom ponedjeljka očekuje se u Zagrebu, dok bi u utorak trebao obaviti ostale formalnosti, od liječničkog pregleda do potpisa za Modre. I tada će se, prođe li sve po planu, možda već u utorak navečer, ili najkasnije u srijedu prijepodne priključiti Dinamu na pripremama u Sloveniji. Otišli su Modri u ponedjeljak ujutro iz Maksimira, poveo je Igor Bišćan u Brdo kod Kranja 23 igrača, to su: Danijel Zagorac, Ivan Nevistić, Boško Šutalo, Petar Bočkaj, Maxime Bernauer, Jakov Gurlica, Dino Perić, Daniel Štefulj, Luka Lukanić, Josip Mišić, Robert Ljubičić, Marko Soldo, Jakov-Anton Vasilj, Luka Vrbančić, Bartol Barišić, Josip Drmić, Dario Špikić, Fran Topić, Antonio Marin, Gabriel Rukavina, Anes Krdžalić, Petar Sučić i Mahir Emreli.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

No, jasno je da to nije konačan popis, bit će tijekom priprema, koje traju do 7.srpnja još dolazaka. Prije svih, priključit će se na Brdu i reprezentativci, u četvrtak stižu Dominik Livaković, Luka Ivanušec, Bruno Petković, Josip Šutalo, Luka Menalo, Stefan Ristovski i Sadegh Moharrami, a nešto kasnije doći će i U21 reprezentativci Marko Bulat, Mauro Perković i Martin Baturina. Kao što se može vidjeti iz ovog popisa, svi koji su se i okupili u Maksimiru prvog dana, izuzev mladog vratara Antonija Rajića, otišli su u Slovenijju, a tamo će Bišćan, definitivno, prekrajati igračku križaljku. Spominje se odlazak trojice igrača, Gabrijela Rukavine, Frana Topića, uz njih i Marka Brkljače u Istru, dok bi Marko Soldo i Daniel Štefulj, kako sad stvari stoje, mogli u Rudeš. To će se također rješavati idućih dana. A, kao što vidimo, vratio se u Dinamo i Mahir Emreli. Konyaspor je definitivno odustao od otkupa ugovora za oko milijun eura i azerbajdžanski reprezentativac stavio se na raspolaganje Igoru Bišćanu. Hoće li i ostati u Maksimiru, to se zasad ne zna.

Dolaskom Bakrara i povratkom Petkovića, imat će Dinamov trener čak četvoricu napadača, jer, tu je još i Drmić. Jasno je da će sva četvorica teško dobiti minutažu, pogotovo u vrhu napada, pred njima je desetak treninga i tri utakmice da se pokušaju nametnuti treneru, ako treba i za neke druge pozicije, jer Emreli i Bakrar mogu i na krilo. Dakako, Petkovićev je status neupitan dok god je u Dinamu. Bit će zanimljivo na pripremama, Germanijak će, naravno, izvještavati s lica mjesta, u ovom je trenutku teško reći kako će izgledati Dinamov roster nakon priprema i uoči početka sezone.

Jer, i dalje je vrlo vruća priča oko Matije Frigana, neki idu toliko daleko i tvrde da će i on, nakon povratka s U21 Eura biti predstavljen u Maksimiru, da su ostali tek neki detalji dogovora. Iako službeno nije vezano za to priču, oko Frigana nema 'paketa', transferu mladog napadača u Maksimiru mogao bi pomoći još jedan odlazak u suprotnom smjeru. Naime, nakon što je Niko Janković dogovorio dolazak na Rujevicu i to u punom transferu, a ne na posudbu, u Rijeku bi idućih dana mogao stići i Mario Ćuže. Još jedan igrač koji je u Zrinjskom radio sa Sergejem Jakirovićem i kojega riječki trener želi u svojoj momčadi. Ali, kažemo, Rijeka želi dovesti Ćužu kao svojeg igrača, ne na posudbu iz Dinama i tu se sad još pregovara i dogovara. Dakle, ne bi taj transfer imao direktne veze s Friganovim transferom, no, logično je očekivati da i Rijeka malo smanji apetite, ako je već povoljno dovela dvojicu igrača ispod cijene iz Maksimira.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

GNK DinamoMounsef BakrarIstra 1961Mario ĆužeHNK RijekaMahir Emreli

Ostale Vijesti