REUTERS/Paul Childs
REUTERS/Paul Childs

Australski izbornik: „Ispratili su nas u Katar kao najgore Socceroose svih vremena, ponosan sam na dečke“

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 03.12.22. | 23:29

Privilegij je igrati s Messijem, naglasio je argentinski bek Molina

Argetinski nogometaši ušli su u četvrtfinale Svjetskog prvenstva pobijedivši u Al Rayyanu Australiju s 2:1 te će u četvrtfinalu 9. prosinca igrati s Nizozemskom.

U svom 1000. seniorskom nastupu u karijeri, Lionel Messi je u 35. minuti postigao vodeći gol, njegov prvi u nokaut-fazi na svjetskim prvenstvima.

„Vrlo sam sretan zbog ove pobjede, napravili smo još jedan korak ka naslovu. Bila je to fizički vrlo teška utakmica i kontrolirana. Možda smo je mogli riješiti ranije i zaključati vrata, ali nismo. Osim njihovog zadnjeg udarca koji je obranio Dibu Martinez, nismo previše patili“, rekao je Messi nakon utakmice stranim novinarima.

Nadovezao se Nahuel Molina, desni bočni Argentine:

„Nevjerojatno. Patili smo na kraju utakmice, znali smo da oni mogu proći, da su jaki u kontranapadu i na lopti. Malo smo patili na kraju, ali uspjeli smo i prošli. Sve utakmice su teške. Pokušavali smo igrati svoju igru, to smo i uspjeli, tako smo i zabili. Privilegij je igrati s Messijem. Znamo da moramo biti strpljivi, znamo da će on završiti tako što će naći to malo prostora i znamo da uvijek imamo tog asa u rukavu“.

Australski izbornik Graham Arnold bio je ponosan na svoje igrače.

„Rekao sam dečkima da ne mogu biti ponosniji na njih i na sve što su dali, meni i zemlji. Bio je to dug, težak put od četiri i pol godine. Naravno, malo sam razočaran, jer mislimo da smo mogli imati malo više. Ali siguran sam da je zemlja jako ponosna na ove dečke. Ne igraš svaki dan s trećom najboljom momčadi na svijetu i mislim da smo napravili sjajan posao. Ponosan sam na žrtve koje su podnijeli tijekom ovog putovanja. Čuli smo puno da smo bili najlošija momčad Socceroosa svih vremena, a došli smo do osmine finala, kao 2006. godine, uzevši šest bodova u skupini, što se nikad nije dogodilo“, kazao je nekadašnji australski reprezentativac, sa SP-a 1994. u SAD-u, a danas izbornik.

„Messi? On je nevjerojatan. On je jedan od najvećih svih vremena, on je izvanredan. Imao sam privilegij igranja protiv Diega Maradone i treniranja svoje momčadi protiv Messija. Argentina mora biti ponosna i sretna što je imala dva igrača ovakvog kalibra. Nogomet je sport koji ujedinjuje našu naciju, a navijači su bili jako sretni što su prisutni na Svjetskom prvenstvu. Ali tako bi trebao biti svaki put i potrebno nam je da vlada uloži novac u razvoj ovog sporta“, zaključio je Arnold. Pošteno, nema što!

(Hina)


Tagovi

Australska nogometna reprezentacijaArgentinska nogometna reprezentacijaKatarKatar 2022Svjetsko prvenstvo u nogometu Katar 2022.Lionel MessiGraham Arnold

Ostale Vijesti