REUTERS/Loren Elliott
REUTERS/Loren Elliott

Australci zamijenili ozlijeđenog krilnog igrača

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 20.11.22. | 12:36

A-liga će sad imati čak osmoricu predstavnika na popisu Socceroosa

Krilni napadač Socceroosa Martin Boyle neće igrati na Svjetskom prvenstvu u Kataru nakon što je podlegao ozljedi koljena, javio je Australski nogometni savez.

Izborik Graham Arnold rekao je da su Boyle i medicinsko osoblje reprezentacije učinili sve kako bi pripremili igrača za turnir, ali su ga sinoć bili prisiljeni isključiti.

“Svi suosjećamo s Martinom i ovo je okrutan udarac za njega uoči Mundijala. On je bio sastavni dio našeg putovanja do Katara i zahvaljujemo mu na svemu što je dao Socceroosima tijekom ove kampanje. Zahvaljujemo se i njegovom klubu koji je sa svoje strane učinio sve da pokuša pomoći. Vratit će se i jedva čekamo da ga sljedeće godine opet vidimo u zeleno-zlatnom dresu,” rekao je Arnold.

Umjesto Boylea momčadi će se priključiti krilo Melbourne Cityja Marco Tilio. Ovaj 21-godišnjak je sa Socceroosima u Dohi od utorka i sudjeluje u svim treninzima s glavnom skupinom igrača od svog dolaska.

"Marco je napravio sve što se od njega tražilo da bude spreman za ovaj turnir," objasnio je Arnold. “Bio je važan član naše olimpijske momčadi u Tokiju 2020., dobro je započeo sezonu A-lige i upoznat je s postavom reprezentacije i veselimo se što može donijeti našoj momčadi za SP,” zaključio je Arnold.

Tilio se pridružuje suigračima iz Melbourne Cityja, Mathewu Leckieju i Jamieju Maclarenu, i postaje osmi igrač iz australske lige na popisu 26 Socceroosa. (nl)



Tagovi

Australska nogometna reprezentacijaaustralska nogometna ligaA-LeagueGraham ArnoldKatar 2022Svjetsko prvenstvo u nogometu Katar 2022.

Ostale Vijesti